Mariëngaerde gaat verder als Marius en telt 107 huurappartementen (foto's Rose Marie Keijzer)

Warmond – Bewoners van wooncomplex Marius in Warmond blijven klagen over het verwarmen van de appartementen in het gebouw. Of beter gezegd: over het niet warm krijgen van de appartementen.

Wooncomplex Marius (voorheen Mariëngaerde) is gevestigd in een deel van het voormalig Groot Seminarie aan de Mgr. Aengenentlaan in Warmond. In het complex zijn 107 huurappartementen gevestigd die sinds 2021 bewoond worden. Enkele maanden geleden hebben de bewoners een overzicht van de servicekosten over 2021 ontvangen. Dat leidde tot veel onrust onder de bewoners. Uit het overzicht blijkt onder andere dat de bewoners fors moeten bijbetalen voor het onderhoud van de tuin.

Omdat het monumentale wooncomplex is uitgerust met enkel glas zijn er ook hoge energiekosten. De bewoners hebben, nadat ze de afrekening van 2021 hadden ontvangen, in november 2022 aan de verhuurder verzocht om binnen drie maanden te komen met een concreet plan voor verduurzaming. De eigenaar van Marius geeft al tijden aan “ermee bezig te zijn”, alleen blijft actie tot nu toe uit, aldus de bewoners. Volgens hen heeft Marius energielabel G en zijn er appartementen waar de temperatuur niet boven de 13 graden is te krijgen. Daarnaast krijgen zij wel torenhoge energierekeningen, maar geeft de verhuurder nul op het rekest als er wordt aangedrongen op verduurzaming van het enkele jaren geleden geheel gerenoveerde gebouw. Zij hebben, nadat de verhuurder weigerde om met hen over hun klachten in gesprek te gaan, besloten om naar de Huurcommissie te stappen. Naar verluidt gaat het om tientallen bewoners die hiertoe hebben besloten. Wanneer de Huurcommissie uitspraak doet is echter niet bekend. Ook heeft een aantal bewoners inmiddels de huur van hun appartement opgezegd.

De verhuurder van Marius reageert niet op vragen over de klachten die de bewoners van wooncomplex Marius hebben over hun huisvesting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in