Noordwijk- Bewoners van het Breloftpark en Duineveld en de gemeente Noordwijk stonden vrijdag tegenover elkaar bij de Raad van State vanwege de aanleg van een speeltuin in het middengebied. De bewoners zijn in beroep gegaan tegen de beslissing van de gemeenteraad om het bestemmingsplan goed te keuren.

Bewoners gaven tijdens de zitting aan dat ze zich belazerd voelen door hun eigen gemeente. De gemeente had volgens hen beloofd een mooi landschapspark in te richten maar in plaats daarvan staat er volgens de bewoners ‘een speeleiland met een hysterisch rode raket’.

Ze merkten op dat de gemeente geen onderzoek heeft gedaan naar de geluidsoverlast die het eiland zou veroorzaken. De gemeente stelde echter dat ze, gezien de vaste regels voor een kinderboerderij en de locatie en omvang van het speeleiland, geen noodzaak zagen voor een dergelijk onderzoek.

Daarnaast klaagden de bewoners over het gebrek aan parkeergelegenheid in het gehele landschapspark. Ze vrezen dat hun wijk nog meer zal worden overspoeld met auto’s. Hoewel het plan aangeeft dat er 9 parkeerplaatsen worden gecreëerd, vinden de bewoners dit onvoldoende, zij noemen het park een ‘mini Efteling’ en verwachten dat het speelpark ook veel meer bezoekers met een auto zal trekken dan dat er plekken worden gerealiseerd.

De gemeente verdedigde zich door te stellen dat ze zich hebben gehouden aan de vaste regels voor een kinderboerderij, waar gemiddeld 6 tot 7 parkeerplaatsen worden geplaatst. Ze zijn van mening dat 9 parkeerplaatsen ruim voldoende is.

Een ander punt van ontevredenheid bij de bewoners is de gebrekkige communicatie van de gemeente. Een van de bewoners van het appartementencomplex in Duineveld gaf aan niet op de hoogte te zijn gebracht van de plannen toen hij zijn appartement kocht. Bovendien benadrukten de bewoners dat het oorspronkelijke plan een recreatiepark was en dat het speeleiland later aan het plan is toegevoegd.

De gemeente probeerde de zorgen te temperen door te benadrukken dat het park nog niet voltooid is en dat de aanplant van bomen de uitstraling nog aanzienlijk zal veranderen. Bovendien zal het park tussen zonsondergang en zonsopgang gesloten zijn. Er zullen bordjes worden geplaatst en daar zal ook op gehandhaafd worden.

Binnen 6 weken doet de Raad van State uitspraak.

38 REACTIES

 1. Die ..lui.. hadden toen een petitie gestart met handtekeningen.. die had k toen ff bekeken stonden 95 pct namen op en woonplaatsen hier ver vandaan . Gehaald bij hun elitaire vriendjes.

 2. ” Binnen 6 weken doet de Raad van State uitspraak.” Niet dus. De heer Paul Brandjes bijvoorbeeld, wie kent hem niet, kondigt al lang aan dat dit jaar ” de ondermijningsrechtszaak ” plaats vindt. Ook niet dus. De molens van de rechtsspraak draaien uiterst langzaam. Hoezo steeds minder vertrouwen in de rechterlijke snelheid van de macht? Dat heeft de rechterlijke macht aan zichzelf te wijten.

 3. 🤨Vreselijk wijkje met een hoog kak gehalte. Oh no not in my backyard en dan direct naar de rechter lopen. Van mij mag die speeltuin er komen en 24/7 open met veel spelende krijsende kinderen die plezier hebben!

 4. Verschrikkelijk die mensen in dat wijkje! Allemaal import Noordwijkers die het braakliggende terrein vol hondenstront blijkbaar mooier vonden dan een prima park wat er nu komt. Ga jezelf heel diep zitten schamen, want dit plan zat er al vele jaren aan te komen. Ver voordat jullie het idee hadden hier een flatje te kopen. Wees alsjeblieft blij dat er niet nog zo’n lelijk flatgebouw op komt te staan.

 5. Die wijk had er nooit mogen komen als t aan de Noordwijkers was gevraagd. Wat een bijzondere plek was t toch Het Bollenbad met uitgestrekte ligweide en sportfondsenbuitenbad. Achter de grote muur was t heerlijk toeven voor de mensen en jeugd. In het prille begin was er ook een prachtige trimbaan langs de buitengrenzen van t veld. Het gebied werd vroeger ” de Hel ” genoemd vanwege de hoge temperaturen op t veld, doordat het aan 3 kanten beschut lag.Ideale plek natuurlijk voor een buitenbad met weide. De gemeente heeft vanaf te begin nooit een cent besteed aan onderhoud . ( zijn ze heel goed in trouwens) en dan is t wachten tot t verpauperd en is t eenvoudig af te breken en te slopen….

   • En dat geldt ook voor de Noordwijkerhouters en de Zilkers, Frans. Noordwijk is los zand, met wijken als bijvoorbeeld De Zuid, Duineveld en Breloftpark. Die hebben geen binding met hun eigen dorp, net zoals Noordwijk Binnen dat niet heeft met Noordwijk Zee. De fusie is een één tweetje geweest tussen de toenmalige burgemeesters en Provinciale Staten. Er is nooit goed onderzocht en in kaart gebracht hoe de bevolking er tegenover stond. Noordwijkerhout moet niets hebben van die Kuuroordaspiraties van Noordwijk, de duur-én hoogbouw, de krottenwijk aan de Wilhelminaboulevard, de conctie van vastgoedmagnaten, etc.

  • Die wijk heeft er ook helemaal geen bezwaar tegen gemaakt. En een kleine tip: afgunst tonen gelijk aan toegeven dat je je minder voelt.

 6. Woon je in een nieuwbouwwijk je, komt er een dijk van een speeltuin naast. (Ook nog op mooie afstand dat je echt geen geluidshinder ondervindt) ga je piepen.. beter een mooie betonnen flat er naast? En parkeerproblemen in die wijk? Nou denk niet dat die veroorzaakt worden door de speeltuin hoor. Had je even onderzoek moeten doen voordat je over ging tot de aanschaf van je pand daar. Trouwens, iedereen heeft toch een eigen oprit?

 7. Wanneer je ook maar een klein beetje gezond verstand heb ga je daar geen speeltuin of speeleiland aanleggen met zoveel speeltoestellen wat handenvol geld kost waar je niemand blij mee maakt maar ja typisch noordwijk een brevet van onvermogen die dit uitgevonden hebben hoeven het uit der eigen zak niet te betalen de mensen die daar een duur huis gekocht hebben zitten met de ellende

  • Alleen om deze reactie ga ik er nu elke dag langs met mijn krijsende kinderen. Hopelijk mag de hond ook mee! Ouwe zuurpruim ben je 🙂

 8. Maak een speeltuin voor volwassenen waar ze kunnen tieren en hun frustratie kwijt kunnen en maak voor die kinderen een echte speeltuin
  Klaar uit mensen hebben toch altijd wat te zeuren en zet er dan wc.s in waar ze over kunnen zeiken met elkaar

 9. Eindelijk een mooie speelplaats in Noordwijk waar ouders en families met kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Een aanwinst is het! Maar de bejaarden en yuppen hebben natuurlijk weer wat te klagen, te triest voor woorden. Er zullen maar gezinnen langs je balkon lopen op weg naar de speeltuin nou nou dat is echt traumatisch!!! Maak je lekker druk om belangrijke zaken!

 10. De gemeente geniet van deze mierenhoop die elkaar naar het leven staan.. onderaan de streep zijn het allemaal burgers in de BRP..slaven die nu zijn afgeleid met dit soort onbenulligheden, niet wetende dat ze straks meer en meer belasting betalen, hun dure huizen in box 3. WOZ gaat 80% omhoog. Velen zullen het niet meer redden en wonen straks in campers waarvoor straks ook geen brandstof meer te koop is. Lekker met advocaten elkaar afmaken i.p.v. gezamenlijk optreden tegen de opkomende slavernij.

 11. Kakwijk!
  Als het je daar niet zint koop dan lekker een huis in de zuid. Jullie hebben toch geld genoeg. Had je maar beter georiënteerd voor je in Noordwijk kwam wonen. Dit landschapspark met speeleiland etc zat al meer dan 15 jaar in de planning en de Noordwijkers, vooral de kinderen via de scholen zijn bij de inrichting en aankleding betrokken geweest.

 12. Mosschien het gaan nu de hangjongeren uit Boerenburg daar ook naartoe.?.Met oud en nieuw allemaal jullie vuurwerk daar afsteken bij die zeikers .

 13. Mini Efteling? Goed idee, ik ga daar van de zomer lekker heen met m’n kinderen en het Carnaval Festival liedje op de speaker. 🙂

 14. Allemaal lopen fitten over die mensen die daar een duur huis gekocht hebben moet je niet doen die mensen hebben er ook voor gewerkt en hebben er niet de hand voor opgehouden maar er is er maar een die niet weet waar ze me bezig zijn en dat is dat zooitje van de gemeenten die de zakken gevuld hebben met dure huizen te verkopen en dan als goedmakertje (dachten ze) een speeleiland aan te leggen .Reclame voor het kuuroord noordwijk.

 15. Wat voor meer waarde denkt men te bereiken met al dit klagen??
  Jaren heeft daar het bollenenbad met zijn zwembaden en liglWEIDEN aan de Noordwijkers en omgeving veel plezier gebracht.( In de zomer met
  meer geluid overlast volgens omwonende.)
  Voor dit nieuwe plekje voor de kinderen en wandelaars gun het ons. En breng dit tot een goed einde gemeente. EN NIET NOG MEER LUXE NIET TE BETALEN HUIZEN mogelijk later hier of andere vrije mogelijk te krieeren plekjes, tussen Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen laat nog een plekje van plezier voor onze kinderen en jullie/jouw inwoners.

  Hoeveel parkeer plaatsen hebben jullie nu extra gekregen door achter de mini golfbaan deze aan de bewoners van de Panhuysstraat toe te wijzen.

  Het terein van de Bolingbaan ĺigt ook in het verschiet.
  Bouw daar woningen die betaalbaar zijn voor onze kinderen en ouderen.

 16. De mensen die in de huizen wonen moet je niet verwarren met de mensen in de appartementen, de appartementen zijn de klagers, en breloftpark.Wel is het zo dat de gemeente middels een proces Heijmans gedwongen heeft deze grond af te nemen en deze wijk te bouwen! Heijmans zag daar in die tijd niks in omdat de markt heel slecht was, er is toen in een wat groter gebied reclame gemaakt waardoor er relatief veel mensen van buiten de bollenstreek wonen! In noordwijk riep men alleen maar dat het veel te duur was en je gek was als je kocht, maar dat is inmiddels achterhaald.

 17. Kunnen wij ook eens naar efteling want deze is gratis . Dus mensen allemaal naar de efteling in Het Kuuroord Noordwijk kunnen ze in die flat ook eens zien dat er ook nog andere mensen zijn in plaats van dat kak zooitje .

 18. Het lijkt gratis Piet maar je heb er ook aan mee betaald het zal genoeg gekost hebben voor de inwoners van het kuuroord noordwijk

 19. Het gaat erom dat mensen alleen aan zichzelf denken! Blijkbaar is men vergeten dat dit plan er al heel veel jaren lag. Met de dure villa’s kon een zwembad en prima park bekostigd worden…dat was altijd al het plan. Als je er dan eenmaal ingetrokken ben en je ziet dat er een speeltuin gebouwd wordt weet men niet hoe snel ze een rechtzaak aan moet spannen. In vele wijken in Noordwijk is er helemaal niks voor de kinderen. Hoe mooi is het dan dat ze lekker naar dit stukje niemandsland kunnen. Je kunt het die kids (en ouders) ook gewoon gunnen.

 20. Ja Kees dat weet ik maar het scheelt me een tank benzine .Dit is toch prachtig voor de bollen streek mogen er maar een hoop mensen gebruik van maken ik zou het parkeerterrein alvast maar uit breiden want het zal wel druk worden 😛😀😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in