Hillegom – Bij de provincie Zuid-Holland is een bezwaar binnengekomen tegen het plan van Hillegom om 400 flexwoningen en een opvang voor 135 vluchtelingen te bouwen. Die moeten komen op bollengrond, in het buitengebied Pastoorslaan Zuid.  

De briefschrijver (geanonimiseerd vanwege de privacywet), voormalig VVD-raadslid en lid van de werkgroep RO van de Stichting Vrienden van Oud Hillegom, is van mening dat niet de juiste procedure werd gevolgd. Hierdoor zouden raad, omwonenden en bollenkwekers volledig buitenspel zijn gezet. Ook vraagt de bezwaarmaker zich af waarom niet eerst overleg heeft plaatsgevonden met de buurgemeenten, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. 

Aan de provincie wordt gevraagd geen toestemming te verlenen voor het plan. Mocht die toestemming er toch komen, dan is het verzoek om er harde voorwaarden aan te verbinden.  

5 REACTIES

 1. Ga nou gauw weg….blijven overleg voeren. Bouwen,als de sodemieter. Die bollenvelden is maar 8 weken in een jaar…SCHITTEREND MOOI! Maar daaraan kan je de noodzaak van woningbehoefte niet aan laten meten. Ben zelf kweker en juich de streek een warm hart toe. Ook ik weet wat een sector aan de bollenstreek kleeft. Maar zolang hier de “deuren wagenwijdt” openstaan….zal je toch wat moeten…links of rechtsom…

 2. @Arie,
  Sorry, maar je denkt niet verder dan je neus lang is, je motivatie is waarschijnlijk omdat je zelf geld tekort komt waar overigens aan te twijfelen valt gezien de gigantische huizen waarin jullie zelf wonen.
  Wil je misschien wat asielzoekers bij je in de achtertuin? Ruimte genoeg dunkt me!
  Eindelijk mensen die tegengas geven aan de idioterie van de Gemeente, laten ze Draka/Interfoam maar uitkopen, dan is er ruimte voor enkele
  honderden huizen en laten we onze bollengrond fijn ongemoeid!

 3. Door het tijdelijke woningen te noemen hoeft de gemeente zich niet te houden aan veel regels die wel gelden voor permanente woningbouw. Denk aan bouwbesluit, isolatienormen, milieunormen, etc.
  Is er íemand die gelooft dat deze tijdelijke woningen ooit weer veranderen in bollengrond?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in