Voorhout – Het voorstel voor een bibliotheek 2.0 bij het station in Voorhout moet meer worden uitgewerkt. Dat was maandagavond de uitkomst na afloop van een intensieve discussie over dit onderwerp tijdens een commissievergadering in het bestuurlijk centrum van de gemeente Teylingen.

Wethouder Wietsma kwam met een voorstel om voor 50.000 euro een onderzoek te laten doen naar de haalbaarheid voor een bibliotheek 2.0 en/of multifunctionele accommodatie op de stationslocatie Voorhout. Deze plek kwam eerder uit een onderzoek door BMC en geniet ook de voorkeur van Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek, die eerder op de avond insprak..

Er is in de commissie veel steun voor het raadsvoorstel, maar er zijn ook veel kritische vragen over de locatie en de argumentatie. Veel partijen vonden het niet duidelijk wat er met de huidige vestiging in Sassenheim moet gebeuren, ook omdat deze niet meer voldoet aan de milieunormen.

Voorstel is derhalve niet besluitrijp en gaat terug naar het college van B & W. Wethouder Wietsma gaf aan het raadsvoorstel aan te scherpen wat betreft de locaties en ook duidelijkheid over de huidige hoofdvestiging van de bibliotheek in Sassenheim.

Het raadsvoorstel komt terug op de agenda voor de welzijnscommissie van 15 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in