De acht vertellers van oorlogsverhalen

Sassenheim – De Stichting Oud Sassenheim heeft acht Sassenheimers, die de oorlog nog hebben meegemaakt, bereid gevonden herinneringen aan de oorlog op te halen. Hun verhalen zijn vastgelegd in videofilmpjes. Deze filmpjes zijn op 4 mei ’s avonds te bekijken in de Pancratiuskerk.

In samenwerking met de Oranjevereniging zullen de video’s na de kranslegging en het defilé bij het herdenkingsmonument aan de Wilhelminalaan vanaf ongeveer 20.15 uur in de kerk worden vertoond, afgewisseld met muziek van Christelijke Harmonievereniging Crescendo.

De acht ‘Sassemers’ op leeftijd komen elk ongeveer vier minuten aan het woord. Het zijn compilaties van interviews die soms wel een uur duurden. Ze geven een beeld van hoe Sassenheimse kinderen de inval en bezetting toen hebben beleefd en welke indrukken de oorlog op hen heeft nagelaten.

Voorafgaand aan de herdenking bij het oorlogsmonument is er om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de Dorpskerk. Van daaruit is er een stille tocht naar het herdenkingsmonument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in