Bollenstreek – De Nederlandse bloemen die tijdens Pasen op het Sint Pietersplein staan, zijn dinsdagochtend in Keukenhof gezegend. Hans van den Hende, bisschop van het Bisdom Rotterdam, sprak het gebed uit over de bloemen, die daarna linea recta naar Rome werden vervoerd.

De kleurrijke bloemendecoraties worden opgesteld door Piet van der Burg, die zelf ook de tocht naar Italië zal maken. Daar zal hij vanaf donderdag tot en met Pasen de opstelling van de bloemen verzorgen. In totaal zal ruim 170 vierkante meter van het Sint Pietersplein met bloemen uit de Bollenstreek versierd worden.
Transportbedrijf Van der Slot vervoert de bloemen naar Italië. Alle bloemen zullen in één vrachtwagen naar het Vaticaan worden vervoerd.

 

 

 

 

3 REACTIES

  1. Het blijft onzin om het rijke Vaticaan te voorzien van gratis bloemen met Pasen. Beter is ze gratis te verstrekken via bijvoorbeeld de voedselbanken aan arme mensen.

    • Niks nieuws…in de 2e Wereldoorlog stond de paus achter de nazi’s, wist het Vaticaan van de jodenuitroeiing, en zweeg. Verder probeert het Vaticaan zoveel mogelijk het misbruik van jongens door priesters te verbergen. Een criminele organisatie verdient geen bloemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in