Noordwijk – Ooit was Noordwijk een armzalig vissersdorp, maar werd een badplaats van allure. Dit weekend komt het boek Noordwijk aan zee, monografie van een badplaats uit. In 500 bladzijdes met foto’s, prenten en verhalen wordt de opkomst en bloei van Noordwijk als badplaats tot de oorlog uitgelegd.

Het is zeven jaar geleden dat historicus Koen Marijt, bouwhistoricus Michel van Dam en Willem van den Haak de handen ineensloegen om de historie van de badplaats Noordwijk aan Zee uit te geven in twee delen. Nu is het zover: zaterdag wordt het eerste deel gepresenteerd. Dat gaat over de ontwikkeling van de badplaats tot aan de Duitse bezetting. Deel twee beschrijft de historie vanaf de Duitse bezetting en de architectuurgeschiedenis van Noordwijk aan Zee. Beide delen zijn voorzien van honderden, vaak niet eerder gepubliceerde illustraties. 

De prijs van het boek is € 49,50.

2 REACTIES

    • Dit boek gaat over badcultuur en over hoe een armzalig vissersdorp kon uitgroeien tot een badplaats. Maar dat laatste kon natuurlijk niet zonder de (politieke) macht die in het aanpalende agrarische gehucht 🙂 gevestigd was, dus Noordwijk-Binnen komt er wel degelijk in voor..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in