Ter Leede-oefenmeester Nick Oosterlee zag zijn ploeg bij BOL naast de punten grijpen (Archieffoto Orange Pictures)

Sassenheim – Voor Ter Leede was het dinsdagavond ‘viermaal is scheepsrecht’. Eerder werd het uitduel bij csv BOL tot driemaal afgelast. Mede ingegeven door de bijzonder slecht bespeelbare grasmat bij de laaggeplaatste gastheer BOL. Een inhaalsuel dat overigens in Waarland werd gespeeld, waar in tegenstelling tot in Broek op Langedijk, wel een lichtinstallatie aanwezig was.

Op koud, regenachtig en bijzonder winderig sportcomplex van ‘Con Zelo’ trad de ploeg van Niek Oosterlee aan zonder Mike van den Steenhoven (prive-omstandigheden), de geblesseerde Allesandro Kwant en de geschorste Dirk Hoekstra. Het als veertiende geklasseerde BOL dat zich daarmee op een p/d plaats bevindt, miste wegens schorsingen een tweetal basiskrachten in een duel dat aftastend begon.

Met Marc de Kruijs als drijvende kracht in aanvallend opzicht dreigde Ter Leede in de openingsfase een aantal keer, zonder daarbij de trekker over te kunnen halen. Na ruim twintig minuten was het aan de overzijde wel raak. Na een vrije trap kon de Ter Leede -defensie niet voldoende voor opruiming zorgen, waarna er een rommelige fase volgde in de rood-gele zestien. Met als resultaat dat het leer uiteindelijk tergend langzaam over de doellijn achter invaller-goalie Daan Prins rolde (1-0).

BOL bleef hierna de aanval zoeken en werd hiervoor al snel beloond met een tweede treffer. Na een vlotte aanval over de rechtervleugel, reageerde de Ter Leede-defensie opnieuw niet adequaat. Bas Jonker was er vervolgens als de kippen bij om de 2-0 binnen te werken. Daarmee was de klus er voor Ter Leede na een halfuur spelen nog een stukje lastiger op geworden. In het restant van de eerste helft drong Ter Leede wat meer aan. Dat leverde kort voor de thee twee moelijkheden op. Even zovele keren hield BOL-sluitpost Romain de Jong door handelend op te treden zijn ploeg op de been.

Na de doelwisseling kon Ter Leede, gezien de 2-0 achterstand, aan de bak. Het begin van het tweede bedijf was in dat opzicht hoopgevend. De gastheren werden teruggedrongen op eigen helft zonder dat de aansluitingstreffer het levenslicht zag. Het rood-gele spel was daarvoor te slordig, waarbij het oppassen bleef voor Ter Leede omdat de thuisploeg bleef loeren op die ene doeltreffende counter.

Met nog een halfuur op de klok voerde Niek Oosterlee een driedubbele wissel door in een poging het tij alsnog te keren. Hoewel Ter Leede bleef aandringen en de nodige hoekschoppen wist af te dwingen bleef het onverzettelijke en strijdbare BOL ook in deze fase op de been.

Dat was ook het geval toen Oscar Minnaard namens Ter Leede  bij het ingaan van de slotfase in kansrijke positie opdook voor de uitblinkende goalie De Jong. De invaller belandde uiteindelijk in een te moeilijke hoek om succesvol af te kunnen ronden. Dat was na 85 minuten wel het geval toen Carlito Fermino na een knappe aanname de 2-1 voor zijn rekening nam, waarmee Ter Leede loon naar werken kreeg.

BOL kreeg het hierna steeds lastiger en gooide hierdoor de factor tijd nog wat vaker in de strijd. Bij het ingaan van de blessuretijd, waarin Ter Leede afgelopen zaterdag een bijzonder laat opgelopen achterstand omboog in een overwinning, lukte het rood-geel dit keer niet om de opgelopen schade te repareren.

Na deze 2-1 nederlaag blijft Ter Leede met 34 punten stationnair meedraaien in de middenmoot van de Vierde Divisie. Voor de Sassenheimse-formatie staat er a.s. zaterdag opnieuw een uitwedstrijd op het programma. In Utrecht  neemt rood-geel het op tegen het op een p/d plek bivakkerende DHSC. Aftrap om 14.00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in