Bollenstreek – De economische groei in de Bollenstreek blijft 36% achter bij de gemiddelde groei in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van RaboResearch.

Om de krachten van alle betrokken partijen te bundelen, organiseerde Rabobank onlangs de dialoogsessie ‘Economische vitaliteit en brede welvaart in de Duin- en Bollenstreek’. Onder de veertig aanwezigen waren vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijs en het bedrijfsleven. RaboResearch gaat nu aan de slag met de input van de deelnemers. Het moet leiden tot vervolgstappen om de economische vitaliteit in de Bollenstreek te versterken.

Goed nieuws is er op het gebied van welbevinden. De Duin- en Bollenstreek scoort hoog op baanzekerheid, inkomen, gezondheid, sociale contacten en veiligheid. Minder tevreden zijn de Bollenstrekers over huisvesting, milieukwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid.

 

5 REACTIES

  1. Onzin, in 2022 was de economische groei in de bollenstreek nog positief, met in het vierde kwartaal van 2022 nog een economische groei van 8 procent. Ben benieuwd hoe men aan het achterstands percentage van 36 procent komt. Grote duim?

  2. Geen woningen voor de jeugd, geen plek voor niet agrarische bedrijven, slechte bereikbaarheid voor woningen en bedrijven. Wel beleid om grond beschikbaar te houden voor de steeds grotere bloembollen bedrijven die vooral werk bieden aan goedkope arbeidskrachten die meestal seizoenswerk verrichten en ook gehuisvest moeten worden, zonder dat daar voldoende capaciteit voor mag worden gerealiseerd.

  3. Als we ons realiseren dat we niet alleen kunnen bestaan van 6 weken bloementoerisne en een relatief heel klein bollenareaal, kunnen we voorkomen dat we economisch steeds verder achterop raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in