Bollenstreek – Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse volgt de Bollenstreek Omroep een aantal Bollenstrekers die aan het wandelevenement meedoen. Deze deelnemers nemen je graag mee in hun avontuur met foto’s en verhalen. Elke dag lees je op de website van Bo wat zij hebben beleefd en krijg je een sfeerimpressie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Loop of ken jij iemand die ook de Nijmeegse Vierdaagse loopt, stuur, met vermelding van naam en woonplaats, een foto van jouw favoriete stukje van de wandeling naar [email protected].

Willem uit Voorhout (30 kilometer)

“Vandaag ben ik om 07.30 uur gestart voor de 30 km. Het was een warme dag en erg druk op het parcours. Ondanks de hitte liep ik goed en bereikte ik rond 15.00 uur de finish. Helaas had ik zelf veel last van de warmte en kreeg ik maagproblemen. Desondanks slaagde ik erin om de finish te halen en ben ik snel gaan douchen om vervolgens naar de Tour de France te kijken.”

“Ik vermoed dat de maagproblemen waarschijnlijk werden veroorzaakt door oververmoeidheid. Ik bezocht onder andere Bemmel en Elst en liep eindelijk weer over de dijk na 3 jaar afwezigheid.”

Charlotte uit Noordwijkerhout (40 kilometer)

“De wekker gaat vroeg om 03:00 uur. Als deelnemers van startgroep Gladiool beginnen we op de eerste dag om 04:45 uur. Na een snelle douche tapen we preventief onze voeten in om blaren te voorkomen. Ik voel een opwinding en kan niet wachten om te beginnen. Dit jaar loop ik samen met mijn partner Louis Koppel, die al voor de 9de keer meedoet, terwijl het mijn tweede keer is. De dag van Elst heb ik nog nooit gelopen vanwege een annulering vorig jaar vanwege de hitte.”

“Na het startschot lopen we met een flink tempo, ongeveer 6 km per uur. Het is indrukwekkend om de Waalbrug te zien opdoemen, omringd door de menigte (foto 1, 2, en 3). We lopen verder langs de dijk, genieten van de feestelijke sfeer in Oosterhout (foto 4). Onderweg ontmoeten we Cora Langeveld – van Munsteren uit Noordwijk, maken we een selfie en zullen haar later nog een paar keer tegenkomen.”

“Bij Slijk-Ewijk zien we het bord met nog 28,4 km te gaan voor de 40 km lopers (foto 5). Op 20 km ligt ons gemiddelde tempo op 5,3 km per uur, met een korte koffiepauze. Het laatste deel van de route wordt langer. Bij 23 km geven we onze benen en voeten rust bij een boom (foto 6).”

“In Bemmel proosten we bij het *** regiment verbindingstroepen met leeuwenbitter (foto 7). Het wordt warmer en rond de 29 km voel ik mijn voeten en vrees voor blaren. We blijven zo normaal mogelijk lopen om andere problemen te voorkomen. We ontmoeten Wally Rodenburg, een bekende uit Noordwijk, en wensen elkaar succes.”

“We zetten door, stoppen af en toe om de blaren te ontzien. Met nog 7,3 km te gaan tot de finish (foto 8), voelt het als een opluchting. Nog 1,5 uur lopen en dan kunnen we ontspannen met een biertje op de Wedren. Als we de Waalbrug oplopen, weten we dat het bijna voorbij is. We worden verwelkomd door feestvierende mensen in het centrum van Nijmegen, wat ons een boost geeft en onze pijn doet vergeten.”

“Op de Wedren checken we snel uit, halen onze controlekaartjes op voor morgen en genieten van een welverdiend biertje. Daarna fietsen we snel terug naar de camping. Bij aankomst op de camping constateer ik vijf flinke blaren, maar gelukkig heb ik een afspraak bij de verzorgingspost om ze te laten behandelen, zodat we morgen weer klaar zijn voor een nieuwe dag.”

Patricia uit Hillegom (40 kilometer)

“Vanochtend om 5.45 uur kreeg ik weer kippenvel bij de aftelling, en deze keer begon ik samen met mijn dochter, die voor het eerst meedoet. Meteen volop gezelligheid. Vandaag waren er ook lange stukken zonder muziek en aanmoediging, dus op die plekken was het even doorbikkelen onder een brandend zonnetje.”

“Maar zodra je in de verte weer muziek hoort, komt je energie weer terug! De laatste kilometers gingen langzaam vanwege de drukte en smalle paden, maar wat een opluchting als je de Wedren weer in het zicht krijgt! Blauwe Dinsdag zit erop, op naar Roze Woensdag 😉”

“Nu is het tijd om de benen en voeten rust te geven en morgen wacht er weer een vroege start.”

Debby uit Noordwijkerhout (40 kilometer)

“Op dag 1, een nieuwe ervaring voor ons omdat we vorig jaar vanwege de hitte niet konden deelnemen, was het fantastisch om van start te gaan op de Waalbrug en de eerste kilometers langs het water over de dijken te wandelen. Het landschap met water, uiterwaarden, zon en blauwe luchten was typisch Nederlands en prachtig.”

“In Elst en ook in het laatste dorp Bemmel was het één groot feest. DJ’s, huiszangers en orkesten lieten luid en duidelijk merken dat ze de Vierdaagsegangers maar liefst drie jaar hadden gemist. Feest alom!”

Beatrijs uit Voorhout (50 kilometer)

“Voor mij is de 4-daagse een passie, een gekte, een kleine verslaving. Deze 4-daagse is mijn 10e keer en ik loop de 50 km. Jarenlang heb ik de 4-daagse samen met mijn zus gelopen, maar helaas is zij ermee gestopt. Gelukkig heb ik een nieuw maatje gevonden in Lisette, die graag een keer de 50 km wilde lopen.”

“Voor mij is dit mijn 3e keer 50 km, 1e keer 55 km en 6e keer 40 km, en het blijft leuk.”

“Dinsdag was een zware dag vanwege de warmte die een belangrijke rol speelde. Ook de drukte op de weg zorgde ervoor dat ik erg moe was en helaas een paar kleine blaartjes opliep. Maar toen ik bij mijn accommodatie aankwam, kon ik even ontspannen in de jacuzzi en alles was vergeten. Na een goede nachtrust was ik weer klaar voor de volgende dag.”

3 REACTIES

  1. Bericht van Elma uit Noordwijk:
    In de bus voor dag 3! Veel blaren gelopen gisteren, helemaal ingetapet! Zo Ff concentreren op normaal lopen Ff door de pijn heen! Dan hoog tempo de eerste 25 km en dan kan het wat rustiger dan moet ik ook wat rustiger, dan slaat de vermoeidheid en de pijntjes toe! Ik heb lekker gegeten gisteren, topteam om me heen! Ik heb goed geslapen!! Allemaal voorwaarden om dag 3 ook door te komen!! Ik laat einde van de middag weer wat weten!! Thx voor alle support.
    Tooi tooi tooi allen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in