Bollenstreek – Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse volgt de Bollenstreek Omroep een aantal Bollenstrekers die aan het wandelevenement meedoen. Deze deelnemers nemen je graag mee in hun avontuur met foto’s en verhalen. Elke dag lees je op de website van Bo wat zij hebben beleefd en krijg je een sfeerimpressie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Loop of ken jij iemand die ook de Nijmeegse Vierdaagse loopt, stuur, met vermelding van naam en woonplaats, een foto van jouw favoriete stukje van de wandeling naar [email protected].

Willem uit Voorhout (30 kilometer)

“Vandaag was het een topdag in Groesbeek. Langs de route stonden vrienden en familie om me aan te moedigen. Het gaat goed met me en ik heb gelukkig geen last van blaren! Tijdens de wandeling heb ik wel weer bijzondere mensen ontmoet.”

“Morgen is alweer de laatste dag van de Vierdaagse en dan wordt de eindopbrengst voor KWF bekendgemaakt. Tijdens deze tocht denk ik veel aan mijn vriend Edwin Schrama, die 10 maanden geleden aan kanker is overleden. Ik denk speciaal aan jou en ik mis je x.”

Charlotte uit Noordwijkerhout (40 kilometer)

“De wekker gaat om 03:00 uur. Het blijft vroeg! De blaren die gisteren zijn afgeplakt, zien er nog steeds goed uit; de tape is goed blijven zitten. Dat is fijn, je hoeft dat ’s morgens vroeg niet opnieuw te doen.”

“Op de Wedren blijkt dat 1.788 mensen de finishlijn op dag 2 niet hebben gehaald. Echt heel veel; vorig jaar waren het er zelfs minder, terwijl het weer toen veel slechter was. Voordeel is dat het rustiger is op de Wedren, dus minder gedring om te starten.”

“Vandaag starten we rustig op; de eerste kilometers lopen we in een rustig tempo van ongeveer 5 km per uur. Op de tweede dag lopen we via het Radboud ziekenhuis richting Malden, waar we langs onze camping lopen in de vroege ochtenduren.”

“Uiteindelijk bereiken we Groesbeek. Zodra we Groesbeek uit lopen, liggen de heuvels van de Zevenheuvelenweg voor ons. De klim gaat lekker, vooral omdat we in de pas van de zingende militairen lopen. De eerste heuvels gaan voorspoedig. Halverwege krijg ik last van een oude blessure; de shin splint speelt op, dus het tempo wordt iets aangepast.”

“Na een iets langere pauze vervolgen we onze weg richting de overige heuvels. Het tempo ligt iets lager dan we zouden willen, maar het kan niet anders. Uiteindelijk besluit ik naar een Rode Kruis post te gaan om te kijken of ze mij kunnen intapen. Gelukkig is het niet druk en binnen een kwartier loop ik ingetaped en wel weer de deur uit.”

“Het tempo kan snel weer omhoog en we lopen soepeltjes richting Nijmegen Centrum. In het centrum van Nijmegen is het groot feest, maar het is moeilijk doorkomen en we sluiten achteraan in de rij. Dit stuk van de route is beregezellig, maar het loopt niet lekker. Het gaat te langzaam, waardoor de voeten beginnen te branden.”

“Bij aankomst op de Wedren is het supergezellig. We checken gauw uit en genieten van een paar biertjes op een muurtje, waar we gezellig babbelen met een groep politiemedewerkers uit Noord-Nederland die ook deelnemen aan zowel de 40 als 50 km.”

“Morgen is de laatste dag met nog 42,5 km voor de boeg. Maar opgeven is geen optie… en zonder pijn geen vierdaagse! We maken ons weer op voor een mooie nieuwe dag morgen.”

Patricia uit Hillegom (40 kilometer)

“Ja hoor, dag 3 begon met even door de verzuring heen lopen, en dat ging makkelijker omdat we met iemand in gesprek kwamen en zo weer 10 km hadden gelopen!! Onderweg het “bekende” beschuit met aardbeien gegeten en doorrrrrr.”

“Deze dag ging eigenlijk best lekker; de heuvels beklommen en soms even een emo momentje… tja, kleinkids zijn jarig… maar ook trots op Demy die ook doorbikkelt en nu de heuvels heeft ervaren.”

“De laatste 2,7 km duurde heeeeeeel lang, maar we did it!!!!!”

“Op naar de Via Gladiola!”

Debby uit Noordwijkerhout (40 kilometer)

“Vandaag was het genieten met een grote G. We genoten van feestend Groesbeek en van het glooiende en groene landschap. Het was een prachtig uitzicht met akkers vol graan, mais en aardappelen. De heuvels en dalen waren goed te doen met nog genoeg energie. Het weten dat er in Berg en Dal, tijdens de laatste kilometers, bekenden op ons stonden te wachten, hielp enorm om gemotiveerd de heuvels daarheen te nemen. We waren gretig, omdat we daarna beloond zouden worden.”

“Vorig jaar liepen we voor het eerst en was dag 3 erg regenachtig. Daardoor heb ik toen lang niet de helft gezien van wat ik vandaag heb gezien!”

Beatrijs uit Voorhout (50 kilometer)

“De dag van Groesbeek, de Zevenheuvelen… dit is altijd een bijzondere dag, en ik vind het ook wel de zwaarste, zeker voor de 50 km lopers. Maar de eerste 25 kilometer gingen echt super. Het weer was perfect en we konden lekker stevig doorstappen.”

“Maar dan komt de bekende extra lus voor de mensen die 50 km lopen: de lus van Ottersum. En ja, het is of bloedheet, of de hemelpoort gaat open en loop je in de stromende regen in ’the middle of nowhere’. Maar dit keer hadden we mazzel… hoewel ik dus niet. Ik zet net een beetje mijn voet verkeerd neer, waardoor ik ga schuiven in mijn schoen en gelijk mijn kleine teen voel. En ja hoor, blaar en nagel eraf… 😢”

“Dus netjes in de graskant afgetapt en door… Voor mij is mijn lijflied Guus Meeuwis met ‘Het Dondert en het Bliksemt’ voor als ik er doorheen zit. Maar helaas werd ik niet lekker en wat voelt een mens zich dan ellendig… en denk je “shit” wat nu… Met nog zo’n 3 kilometer te lopen naar een terrein met faciliteiten zit er niks anders op dan gewoon door te gaan, maar het is een zware tocht.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in