Bollenstreek – Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse volgt de Bollenstreek Omroep een aantal Bollenstrekers die aan het wandelevenement meedoen. Deze deelnemers nemen je graag mee in hun avontuur met foto’s en verhalen. Elke dag lees je op de website van Bo wat zij hebben beleefd en krijg je een sfeerimpressie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Verslaggever Cock Jue was op de laatste dag aanwezig bij de finishlijn om Bollenstreekse wandelaars binnen te halen en te feliciteren. Beluister verder in het artikel hoe nog meer mensen de Nijmeegse Vierdagen hebben ervaren. Hier zijn tevens nog meer foto’s te vinden van het wandelevenement.

Willem uit Voorhout (30 kilometer)

“Vandaag is de laatste dag van de vierdaagse. Ik ben om 06.45 uur gestart en het is een mooie dag met lekker weer. Ik heb goed gelopen en ben om 13.30 uur binnen gekomen. Er stonden heel veel mensen langs de kant om me aan te moedigen!”

“Ik heb een mooi bedrag opgehaald voor het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds). Bij de finish werd ik verwelkomd door de gezellige Voorhoutse Pretband de Mexicano’s. Op naar de editie van 2024!!!”

Verslaggever Cock Jue sprak bij de finish met Willem over zijn Nijmeegse Vierdaagse. Beluister het gesprek hieronder:

Charlotte uit Noordwijkerhout (40 kilometer)

“De wekker gaat om 04:00 op de laatste dag van de Vierdaagse. Mijn voeten doen nog een beetje zeer en alles voelt stram. Het tape voor shin splint zit er nog goed op, dus daar maak ik me geen zorgen over. Op dag 3 zijn 1.354 mensen niet gestart of gefinisht. Voor mij is het een dappere en moedige keuze om voor jezelf te kiezen als het niet meer gaat.”

“Na het startschot vertrekken we als eerste richting Overhasselt en via de dijk, waar een lange sliert mensen loopt richting het versierde dorpje Linden. Het lopen gaat niet altijd even soepel!”

“Maar vlak voor Linden haak ik aan bij Pietsje, een stoere Friezin die als enige de Vierdaagse loopt met een prothese. Door een agressieve tumor in haar knie heeft zij haar been verloren vanaf halverwege haar bovenbeen. Dankzij een osseointegratie kan zij weer langere afstanden lopen. De revalidatiearts zei dat ze maximaal twee dagen van een Vierdaagse zou kunnen volbrengen. Deze keer loopt ze haar 5de 4-daagse uit. Wij besluiten bij haar te blijven, aangezien ze niet zonder hulp de pontonbrug bij Cuijk kan oversteken. Dat is ook zo mooi aan de 4-daagse, iedereen helpt elkaar en staat voor elkaar klaar.”

“In Cuijk is het groot feest! We worden gedragen door de uitzinnige menigte aan de kant van de weg! Daarna gaat het snel, nog maar 15 kilometer richting de finish. Het overwinningsgevoel begint te komen. Met z’n drieën lopen we door. We passeren Heumen en Malden en dan is het nog maar 1 rechte weg naar de finish via de Sint Anna, oftewel de Via Gladiola. De militairen worden toegejuicht en ook Pietsje krijgt veel applaus en respect voor haar prestatie.”

“En dan is de finish echt in zicht, we lopen ondertussen met z’n vieren. We ontvangen gladiolen voor onze prestatie en dan… Het doek boven de weg met FINISH!”

“Ineens voel ik alle blaren, stramme kuiten en alle andere pijntjes, maar word gefeliciteerd met deze prestatie door Louis met een dikke zoen. Alle tranen van blijdschap, pijn van blaren en spierpijn komen eruit. Wat was het een pittige loop, deze laatste dag!”

“We nemen afscheid van Pietsje met een hele dikke knuffel en gaan onze welverdiende medaille ophalen, de tweede, met het kroontje. Ik zal hem koesteren, net als alle mooie mensen en gesprekken die ik tijdens deze 4-daagse heb ontmoet.”

Patricia uit Hillegom (40 kilometer)

“Vandaag werden we wakker met kriebels en spanning, want het kon zomaar een feestelijke dag worden! We gingen als een speer op pad, met als eerste stop een heerlijke combinatie van appeltaart en soep 😉 Ja, ja, het klinkt misschien apart, maar het was heerlijk.”

“Onderweg kregen we leuke reacties op ons Hillegom Bollenstreek shirt, wat ervoor zorgde dat we gezellig konden kletsen met mensen terwijl we weer kilometers verder liepen. Ondanks dat ik een wat dikke enkel had, besloot ik door te bijten en door te gaan! Gelukkig waren er onderweg lieve maatjes die ons eten en drinken aanboden.”

“En toen, eindelijk, bereikten we Cuijk en de Via Gladiola! Wat was het gaaf om dit samen met mijn jongste dochter te mogen en kunnen doen! Uiteindelijk hebben we onze eerste en zesde medailles verdiend!”

Debby uit Noordwijkerhout (40 kilometer)

“Na drie dagen wandelen, wist ik dat de vierde dag ook zou lukken. Dat voel je gewoon. Toch kriebels voor deze dag. Ik wil alles goed beleven: de sfeer, het speciale gevoel onderweg en tijdens de laatste kilometers naar de finish. Zingen, dansen, springen. Op tempo blijven, liefst nog iets sneller op de rustige stukken. Vorig jaar ontstond vertraging door het ophopen van de lopers in de dorpen en op het laatste stuk.”

“De wekker stond om 3.45 voor onze starttijd van 4.45 op de finaledag! De vermoeidheid slaat toe. Zoonlief slaapt nog een half uur door terwijl de wekker gaat. Ik verlies tijd door het paar keer opnieuw inpakken van onze rugzak. Ook het gepuzzel met wandelwol tussen de voeten en strakke wandelsokken kost ons extra tijd.”

“Pas als alles goed voelt met sokken en schoenen gaan we de deur uit. Vandaag mag er immers niks misgaan! Buiten voelt het frisser dan gedacht, dus toch snel nog een ander shirt aan. Gelukkig had ik gisteravond de boterhammen met gebakken ei al voorbereid!”

“Vanaf ons logeeradres lopen we in minder dan tien minuten naar de start. Wat een luxe om zo dichtbij te verblijven! Gisteren sprak ik een man die op een camping buiten de stad verblijft en de pendelbus van 02.00 moet nemen om op tijd op de Wedren te zijn. Wow!”

Beatrijs uit Voorhout (50 kilometer)

“Het was dag 4 van de Vierdaagse van Cuijk, en ja, dan weet je al dat het een feestje wordt en dat je eigenlijk de hele dag al met je hoofd bij het behalen van de finish bent…
En dat was ook zeker zo vandaag. Het was erg koud, maar een prachtige ochtend, en we hebben genoten van de prachtige natuur…Dus ja, de eerste 35 km zaten snel in de pocket…”

“Maar daarna werd het toch wat drukker op de weg omdat alle afstanden dan bij elkaar komen… maar dan is toch echt de bekende Via Gladiola in zicht. Deze weg is 5 km lang en via deze weg kwamen de Romeinen Nijmegen binnen nadat ze dagen hadden gelopen, strijdbaar en krachtig… en ja, dat zijn de Vierdaagse lopers ook, strijdbaar en krachtig. Vandaar ook dat je een gladiool krijgt, want die staat symbool voor dat doorzettingsvermogen…”

“En ja, wat een feestje is het dan en word je eigenlijk over de finish gezongen… en hoe trots ben je dan als je je medaille in ontvangst mag nemen, de gouden medaille voor 10x deelname… en voor mij zeker niet de laatste keer…”

“Het was dit jaar weer een bijzondere Vierdaagse.”

 

Beluister hieronder de interviews van Bo verslaggever Cock Jue:

 

Bekijk hieronder nog meer foto’s van de Nijmeegse Vierdaagse gemaakt door Cock Jue:

1 REACTIE

  1. Een mooie prestatie, ik heb 1 keer een duin en bollen streek 4daagse shirt gezien maar die was te verweg om een praatje mee te maken. Ikzelf heb de Nijmeegse voor de 10de keer uitgelopen en kom ook uit Hillegom.
    Vorig jaar de duin en bollen streek 4daagse gelopen en voor komend jaar ook weer ingeschreven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in