Teylingen – Tijdens de commissievergadering ruimte dinsdag bleek al snel dat het verder uitwerken van het project Teydelijk op een absolute meerderheid van de commissie kan rekenen. Dit plan behelst het realiseren van 40 flexappartementen, aan de Teylingerdreef in Voorhout naast de vrachtwagenparkeerplaats. De appartementen komen in beheer van woningstichting Stek.

Wethouder Volten vroeg namens het college om 250.000 euro voor het verder bouwrijp maken van de grond en de verdere plankosten. Dit kon op goedkeuring rekenen van alle partijen. Het project Teydelijk is met name voor spoedzoekers en de appartementen, tien éénkamer-, 20 tweekamer- en 10 driekamerapprtementen blijven allemaal binnen de maximale huurgrens en mogen maximaal 20 jaar op deze locatie blijven staan. Er is al diverse keren overleg geweest met de omwonenden en zij kunnen zich volgens de gemeente ook prima vinden in dit plan.

Als het aan wethouder Volten ligt worden er binnen de gemeente Teylingen nog meer locaties gevonden om dit soort projecten te realiseren omdat de woningnood hoog is. Hiermee kan er ook voor een betere doorstroming gezorgd worden. Als de raad op 20 april haar definitieve goedkeuring geeft dan kan het college samen met Stek aan de slag en zouden de appartementen in het voorjaar van 2024 opgeleverd kunnen worden.

3 REACTIES

  1. Beter is het daadwerkelijk voor spoedzoekers en niet weer een leugen om zo Oekraïners of vluchtelingen in ons dorp te stoppen.

  2. Wij zullen niet aan de beurt komen hoor. Maak je maar geen illusies. Wegens het overlijden van mijn man, moest ik een goedkoper huis. Die waren er niet, er was veel opvang nodig
    . Maar ik mocht wel naar de daklozenopvang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in