Bouwplan voor Vuursteeglaan (beeld: Timpaan)

Lisse – Het bestemmingsplan voor de Vuursteeglaan-zuid in Lisse heeft veel stof doen opwaaien tijdens de raadscommissie. Afgelopen woensdag hadden verschillende partijen onenigheid over de ontwikkelingen rond de woningbouw aan de Vuursteeglaan. Meerdere bewoners voelen zich gedupeerd, omdat ze niet zijn meegenomen in de besluitvorming. Daardoor zullen de percelen van deze bewoners niet worden bebouwd, maar wel worden omsloten met woningen. De ontwikkelaar en initiatiefnemer Timpaan en de gemeente zeggen te goeder trouw gehandeld te hebben door naar oplossingen te zoeken in samenspraak met de gedupeerden.

In 2022 heeft ontwikkelaar en initiatiefnemer Timpaan percelen gekocht tussen de Randweg en de Vuursteeglaan voor de woningbouw. In het plan heeft Timpaan als doel 82 woningen te realiseren in verschillende prijsklassen. De gemeente reageerde positief en is uiteindelijk een overeenkomst aangegaan met deze partij. Uiteindelijk blijkt dat niet iedere bewoner is meegenomen in dit plan. Mevrouw Van der Zalm geeft tijdens de commissievergadering aan dat zij 6 juni pas voor het eerst is geïnformeerd over het plan: ‘Op dat moment kon ik niet meer meedenken, want er was al een compleet plan, waar mijn perceel niet in is meegenomen. Daarna zijn er geen oplossingen aangeboden door de ontwikkelaar.’ De heer Dijksma van Timpaan heeft als woordvoerder benadrukt dat ze actief op zoek zijn geweest naar input van de bewoners. Op basis hiervan is het bestemmingsplan ook meerdere keren gewijzigd.

Wethouder Langeveld geeft aan wel degelijk met de insprekers gesproken te hebben: ‘Ik bemerk een verschil in beleving. In eerste instantie ben ik bij de bewoners langs geweest. Eerder wilden zij nog niet meedoen, maar ze wilden wel de mogelijkheid krijgen om hun perceel in de toekomst te ontwikkelen.’ Voor nu vindt de wethouder dat ze er het maximale uit heeft gehaald. De VVD-fractie geeft aan dat bouwen de hoogste prioriteit heeft in het raadsakkoord, maar is wel kritisch over de gang van zaken: ‘Het is zonde dat er nu nog een stuk grond ligt dat niet gebruikt wordt, terwijl de grondeigenaren wel mee wilden doen. Als ze van het begin af aan mee waren genomen in de besluitvorming had dit heel anders gelopen. Dit is een gemiste kans.’

Ontwikkelaar Timpaan en de gemeente Lisse hebben nogmaals aangeboden om met de gedupeerden in gesprek te gaan. Voornamelijk om uit te leggen waarom er voor andere opties is gekozen en waarom bepaalde scenario’s niet mogelijk waren.

3 REACTIES

  1. Er moet gebouwd worden voor starters en mensen die een huis achterlaten , laten we nietzo kinderachtig doen over bollengrond de wachtlijsten in de de bollenstreek zijn lang Er moet nu iets gebeuren en laten we niet over de eigenhuisprijzen hebben dat die omlaag zoude gaan Het is crisis en er moet nu gebouwd worden!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in