Een eerdere inloopbijeenkomst over de plannen (foto gemeente Lisse).

Lisse – Het laatste woord over de bouwplannen Ruishoornlaan 21,  De Greef, is nog lang niet gesproken. Dit bleek donderdagavond tijdens de zogenoemde beeldvormende sessie, waarin de diverse varianten voor het bouwen van de 40 appartementen werden toegelicht. Het ging om een presentatie van de plannen en nog niet over de politieke standpunten. Wethouder Langeveld benadrukte voorafgaand nogmaals dat de voorstellen zoals gepresenteerd alle gedaan zijn op basis van de door de raad zelf gestelde voorwaarden.

Op de publieke tribune waren behoorlijk wat omwonenden woonachtig aan en rond de Greveling aanwezig en zij konden af en toe hun verbazing tijdens de presentatie niet onder stoelen of banken steken. Er mochten na afloop van de gemeentelijke presentatie door omwonenden nog aanvullende vragen aan de wethouder worden gesteld. Deze vragen betroffen vooral het feit dat omwonenden het idee hebben dat ze wel mogen meedenken maar dat er vervolgens niets mee wordt gedaan.
In reactie hierop gaf de wethouder aan dat het ze het betreurde dat dit beeld is ontstaan, maar dat lang niet alle ideeën zoals geopperd passen binnen de door de gemeenteraad gestelde voorwaarden. Wanneer de raad haar in de eerstvolgende commissievergadering van juni verruiming van deze kaders biedt is er wellicht meer mogelijk. Diverse commissieleden gaven na afloop aan dat zij zich gaan beraden of en hoe ze met deze mogelijke verruiming van de voorwaarden om kan worden gegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in