Lisse – De gemeenteraad van Lisse is akkoord met het bouwen aan de Ruishornlaan in twee bouwblokken met vijf bouwlagen en in totaal 40 appartementen. Dat bleek woensdag tijdens een commissievergadering. Het gaat om de locatie waar voorheen jongerencentrum de Greef gevestigd was.

D66-raadslid Tim Ravesteijn was blij dat er nu gebouwd gaat worden voor starters en jongeren. Hij noemde ook het belang van de inspraak die de omwonenden hebben gekregen. Ravesteijn wil graag – net als wethouder Langeveld – een grondige evaluatie van de participatie.

Martijn Tibboel van de VVD brak nog een lans richting de wethouder om tot een zo logisch mogelijke invulling van de twee blokken appartementen te komen. Er komen in totaal 40 appartementen, waarvan 18 sociale en 22 koop, wellicht is een andere verdeling handiger, maar wethouder Langeveld wees er op dat dit een verdere uitwerking is.

Ook komt daar aan bod of Lissers bij deze appartementen voorrang kunnen krijgen. Het voorstel gaat nu richting de raadsvergadering van 20 juni. als er een akkoord komt dan volgt er een tender voor een aannemer.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in