Noordwijk – Brommers met een geel kentekenplaat moeten in de gemeente Noordwijk nu verplicht op de rijbaan rijden en mogen niet meer gebruik maken van het fietspad binnen de bebouwde kom. Hiervoor heeft de gemeente in overleg met de politie de bebording aangepast. Met het rijden van een bromfiets over het fietspad riskeert de bestuurder een boete van meer dan 100 euro.

Deze beslissing werd genomen omdat de bezetting van Noordwijkse fietspaden steeds drukker wordt, waardoor de snelheidsverschillen tussen weggebruikers en de kansen op ongelukken ook groeiden. Uit landelijk onderzoek was gebleken dat bromfietsers op de rijbaan voorzichtiger rijden en beter zichtbaar zijn voor automobilisten.

Voor een paar wegen is een uitzondering gemaakt. Hier blijven bromfietspaden aanwezig en zijn doorsteekjes vanaf de rijbaan richting het bromfietspad gerealiseerd. De uitzondering geldt voor enkele plekken rondom het kruispunt Gooweg-Van Berckelweg in Noordwijk:

Northgodreef richting Gooweg;
Van de Mortelstraat richting kruispunt met Gooweg;
Van Berckelweg richting kruispunt met Gooweg;
Gooweg richting kruispunt met Van Berckelweg.

4 REACTIES

  1. Als je bij de woningen moet zijn op de van der mortelstraat moet je de busbaan passeren
    Levensgevaarlijk
    Gemeente Noordwijk gebruik je verstand! Laat die kleine stukjes fietspad ook toegankelijk voor scooter rijders.dat is een stuk veiliger voor iedereen!

  2. Over het algemeen een fijne maatregel. Niet wenselijk op de Herenweg tussen rotonde en entree Vinkenveld, daar moeten brommers een hinderlijke slinger maken omdat ze na de entree weer op het fietspad moeten, dit is met een royale uitvoegstrook nog te doen. Maar komend vanuit katwijk moeten ze zelfs oversteken ( druk verkeer kruisen) het is daar veel te druk, je zit opeens tussen de vrachtwagens, de rotonde is veel te druk en is geen besloten dorpsrotonde meer maar een forenzenrotonde waar men met 40km/h a 50km/h induikt, als brommer hiertussen maak je weinig kans, je voelt je niet gelijkwaardig aan dit verkeer, met je geringe vermogen kun je je niet altijd aanpassen. En je kunt hem niet zo hard nemen als de meeste auto’s. Graag het stukje fietspad vanaf de entree tot rotonde behouden. Het geeft alleen maar een onrustig verkeersbeeld. Gevaarlijke situaties en ongelukken zullen dit vanzelf uitwijzen. En het belang de 2 nieuw gebouwde villa’s met hun uitrit staat niet boven het algemeen belang.

  3. En de snor scooters die 40 rijden eant er is er geen een die 25 km rijd en wat denk je van die steppen . En wie gaat dat hand haven politie die je nooit ziet of die boas die niks mogen . Het is een mooi voorstel maar er is niemand die zich er aan houd.

  4. En ze wensen van alles en verbieden van alles. Maar het is niet te handhaven en het wordt ook niet gehandhaafd, want daar is geen personeel voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in