afbeelding gemeente Noordwijk

Noordwijk – De nieuwbouwwijk Bronsgeest krijgt steeds meer vorm. Het ontwerp-uitwerkingsplan is klaar en er is nu zicht op het stratenpatroon, de water- en groenpartijen en in welke zones de woningen gebouwd mogen worden. 

Er komen maximaal 350 woningen, waarvan minimaal 30% sociale huurwoningen, minimaal 15% middeldure huurwoningen en minimaal 25% middeldure koopwoningen. 

Er lopen overigens nog diverse procedures tegen het plan bij de Raad van State. De provincie Zuid-Holland wil afdwingen dat er meer sociale huurwoningen worden gebouwd en sommige organisaties zijn helemaal tegen woningbouw in het gebied.

Klik hier voor de vernieuwde projectpagina over Bronsgeest van de gemeente Noordwijk.

5 REACTIES

 1. Het werdt wel eens tijd ook dit verhaal duurt al jaren . En nu nog Boekhorst noord dan maar geen hyacinten mensen wonen er jaren en een hyacint twee weken dat ze mooi zijn . Het gaat daar niet om de hyacinten maar die lui aan de gooweg willen geen achter buuren . En dan nog zo’n mannetje uit de Voorstraat die is er ook tegen die gunnen een ander geen huis .

  • Hele dikke like Jan! Liever een paar honderd mensen een dak boven het hoofd dan een veld met bloemen waar eigenlijk alleen de bollenboer zelf profijt van heeft. En wij lekker in die pesticiden zitten terwijl onze woonplaats als een openluchtmuseum wordt gebruikt

 2. Aan de Gooweg staan 2 huizen met gigalappen grond te koop . Als de gemeente die opkoopt en bij het project trekt kan er veel meer gebouwd worden !

  • De Meezen Nr 16 heeft wel een breed perceel maar is niet zo diep, een meter of 35/ 40 uit de achtergevel en wordt dan omsloten door perceel van villa de Broke nr 14. Door alleen nr 14 aan te kopen win je 30/35 meter vanaf de achterkant wat maximaal esthetisch gezien toelaatbaar is om eraf te halen. En daar passen dan ook geen sociale woningen. Eerder een stuk of 4 geschakelde villa’s van 8 ton.

 3. Waar een wil is een weg . Maar zoals zo vaak
  bij de gemeente Noordwijk ontbreekt de wil.
  Hoop dat de rechter de provincie gelijk geeft.
  Zoveel mogelijk bouwen voor Noordwijkers. Betaalbare woningen voor onze eigen jeugd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in