Foto van voor de verkiezingen: links Jeroen Arbouw, rechts Jaap de Moor (foto: Bruisend Noordwijk)

Noordwijk/Noordwijkerhout – Raadslid Jaap de Moor en Bruisend Noordwijk-bestuurslid Jeroen Arbouw maken een einde aan hun langdurige conflict. Dat blijkt uit het proces-verbaal van de zaak die vorige week voor de rechter kwam. De Moor stapte uit de politieke partij Bruisend Noordwijk, ging verder als onafhankelijk raadslid, maar dat ging met veel ruzie gepaard. Onder meer omdat De Moor weigerde informatie te delen over Bruisend Noordwijk aan de mensen die de partij voortzetten zoals Jeroen Arbouw.

Overeengekomen is dat ze nu de strijdbijl begraven en dat ze zich niet meer uitlaten over elkaar. Verder is er een aantal afspraken gemaakt.

De Moor trekt zijn aanklacht wegens smaad en laster tegen Arbouw in. De aangifte deed hij ‘in bijzondere omstandigheden en emoties’. De vrouw van De Moor nam een telefoongesprek met Arbouw op dat werd door De Moor verspreid. Iedereen die toen deze opname kreeg moet nu ook het proces-verbaal ontvangen. Opmerkelijk genoeg werden partijen ook verplicht om de afspraken vastgelegd in het verbaal naar de media te sturen. De Moor moet ook aan de website Blik op Noordwijk vragen een eerder gepubliceerd persbericht te verwijderen.

In een zaak van de Partij voor de Inwoners tegen Omroep West en omroep Bo bij de Raad voor de Journalistiek mengde De Moor zich ook. Uit die verklaring moeten de passages over Arbouw ook verwijderd worden.

Beide partijen hebben afgesproken niets meer van elkaar te vorderen te hebben. Dat geldt ook voor Bruisend Noordwijk jegens De Moor.

Hieronder het complete proces-verbaal:

proces-verbaal zitting 28 feb 2024

3 REACTIES

  1. Het kinderachitge gekibbel tussen twee volwassenen heeft de rechtbank veel onnodige tijd gekost. Tijd die beter besteed had kunnen worden aan serieuze strafzaken. Het wachten is op een nieuw conflict rond De Moor.

  2. Maar ondertussen zit die charlatan nog steeds wel op het ‘pluche’ in de gemeenteraad, lekker bruto 1503 euro en 12 cent per maand te beuren van de Noordwijkse inwoners op een gestolen zetel.

    Het is werkelijk waar een schande. Niets anders.

  3. Beide Heren hebben geen enkel recht om in de gemeenteraad of zich met andere politieke bezigheden bezig te houden
    Meer schade kan dan nog worden voorkomen. Daarnaast geeft het aan hoe zwak en ondeskundig de gemeenteraad is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in