Archieffoto

Noordwijk – Burgemeester Wendy Verkleij heeft de strandpaviljoenhouders aangesproken over de leefbaarheid en veiligheid op het strand. Ze schrijft onder meer dat er her en der voorwerpen en bouwwerken zijn geplaatst zonder de benodigde vergunningen. Ook op terrassen staan volgens de burgemeester objecten die niet zijn toegestaan. In strijd met de leefbaarheid is ook hoe sommige paviljoenhouders omgaan met muziek op het terras. Die muziek moet alleen bedoeld zijn voor het terraspubliek en niet voor andere strandbezoekers. Ook hulpdiensten hebben de burgemeester er op gewezen dat strandbedden en windschermen niet tot aan de waterlijn moeten worden geplaatst omdat er ruimte van 10 meter vrij moet blijven voor toegankelijkheid bij calamiteiten. Ook is ze bezig met de verrommeling door geparkeerde fietsen en scooters. De komende maanden zullen handhavers actief op het strand de regels gaan controleren. Burgemeester Verkleij gaat er vanuit dat onwenselijke situaties in overleg kunnen worden opgelost. Anders schroomt ze niet handhavend op te treden.

Toevoeging redactie: In eerste instantie stond bij het artikel een foto van het strandpaviljoen B.E.A.C.H., in de brief wordt echter geen enkel paviljoen genoemd en de paviljoenhouder van B.E.A.C.H. vond dat daar wel sprake van is. Daarom hebben wij een neutrale foto er bij geplaatst.

18 REACTIES

 1. Dit is nu wat de Noordwijker wil horen van de burgemeester de grooste klacht is die kleren muziek was het maar muziek het is eene dreun . En nu handhaven en daar mankeert het wel eens aan . Goed zo burgemeester.

 2. Een hele goede actie van burgemeester Verkleij, genoemde klachten zijn niet van de laatste tijd, dus terechte aanpak!

 3. Sorry hoor dan maar geen badplaats.
  Hoge pachten en vs hoge consumptie prijs
  Degrent ging teloor .
  Boulevard. Afbraak
  Bovenstaande gem. Vaag en inconsequent
  Stimuleren fiets en scooters. En dan doen ze giftig
  Badplaats is stervende
  Koel boxen publiek neemt plaatsen in
  Ze willen het requim zandvoort Scheveningen
  Ze zien als melkkoe
  Graaien
  Domme bestuurders
  Muziek is decibel
  Bemoeizucht

  • Een boel opmerkingen John. Het lijkt een kralenketting met veel somber gekleurde grote en kleine kralen door elkaar. Wie wil die hebben?

 4. 🤔Verrommeling van fietsen & scoooters bij strandafgangen. Kijk eens aan het eind van de Boulevard bij Hotels van Oranje da’s pas verrommeling. . . . Wat een guuroord. Verrommeling van fietsen en scooters is eenvoudig aan te pakken met goede bewaakte fietsenstalling(en) en een goede bewegwijzering er naar toe. De tunnel Vuurtorenplein die dienst doet als fietsenstalling is door de strandbezoeker niet te vinden!

 5. Eindelijk! Kan je tenminste weer genieten van het ruisen vd zee ipv dat irritante gedreun uit de strandtenten.

 6. Heeft de burgemeester ook met het Langeveld (de Vrijstaat noemen ze zich) gesproken? Halverwege Duindam dacht ik dat mijn fiets kapot was. Bleek muziek te zijn.

 7. Noordwijk gaat enkel voor mensen met een hoop geld voor de Noordwijker is geen plaats het begint een vuil dorpje te worden

 8. Prima actie van de burgemeester. Bij controle van handhavers bij onwenselijke situaties hoopt zij dat in onderling overleg een oplossing gevonden wordt. Niks onderling overleg, meteen bekeuren. Geen onnodige discussies.De paviljoenhouders weten precies wat wel en niet mag, ook die van B.E.A.C.H.!

 9. Niet alleen die klote muziek verbieden maar zeker ook die vervuilende rooktonnen bij warm weer zelfs. Dit is je reinste luchtvervuiling. En dat in een natura 2000 gebied. Direct lik op stuk. Als paviljoenhouder ben je toch op de hoogte wat wel en vooral wat niet mag!!

 10. Hoe graag men ook handhaving ziet, die brief is er natuurlijk alleen voor de bühne.

  De burgermeester hecht veel meer waarde aan de grof betalende bezoeker dan haar eigen inwoners. Een groot deel van de gemeenteraad en het college in Noordwijk zit er voor de portemonnee van bepaalde belanghebbenden en er zeker niet voor de inwoners.

 11. Burgemeester geweldig en als u nu kan zorgen dat de minder invalide via een doorlopend plakier ook naar de zee kan lopen en terug . Want nu liggen ze niet verder dan de paveljoens . De meeste mensen zitten bij de water kant alvast bedankt namens de ouderen van Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in