Foto ter illustratie

Lisse – In haar column gaat burgemeester Lies Spruit van Lisse dieper in op de problemen die groepen jongeren onlangs veroorzaakten in het centrum van het dorp. Zij verzamelden zich in het centrum en waren uit op een confrontatie met de politie. Zo’n 60 jongeren en hun ouders/verzorgers hebben daarna een bezoek van de wijkagent en een brief van de burgemeester gehad.

De burgemeester maakt duidelijk dat strafbare feiten niet worden getolereerd. In gesprek met een aantal jongeren leerde Spruit dat er voor 16- en 17-jarigen weinig te doen is in Lisse. Zij hoopt dat het openen van het jongerenwerk aan de Vivaldistraat 6 hiervoor een oplossing biedt. Bij wijze van proef worden hier vier feestavonden voor de doelgroep georganiseerd. Spruit vraagt om meer van dit soort ideeën, ook van ouders, organisaties en verenigingen. 

Daarnaast vraagt de burgemeester Lissers niet direct de politie te bellen maar in gesprek te gaan met de jongeren als zij overlast van hen ervaren. Verder roept Lies Spruit alle Lissese jongeren op om zich te gedragen.   

7 REACTIES

 1. Het zal wat moois worden aan de Vivaldistraat haal
  het bushokje maar alvast weg.
  Zonde van het geld geweest een dergelijke voorzieningen.
  En maar geloven dat zoete broodjes bakken helpt.
  .

  • “Verder roept Lies Spruit alle Lissese jongeren op om zich te gedragen.” Dat zal dit gespuis leren! In gesprek gaan bij overlast kan ik iedereen uit eigen ervaring afraden, want je trekt complete roedel -inclusief ouders- over je heen.

 2. Alles weg uit Lisse voor de opgroeiende jeugd, dan is dit her resultaat dat hadden ze eerder kunnen bedenken. In mijn jeugdjaren was er een dansschool cafeetjes door het hele dorp en de instuif om het weekend gezellig temaken. (gewoonste zaak). Dat was dan toch die goeie ouwe tijd. Schaam je Lisse, doe hier wat meer aan.

 3. Toen ik 16 was elk weekend stappen in Noordwijk. Op jezelf verdiende brommer. En om 01.00 thuis anders kwam je er niet meer in. Mooiste tijd van mijn leven. Vervelen? Geen moment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in