Lisse – Lies Spruit stopt volgend jaar als burgemeester van Lisse. Dat heeft ze donderdagavond tijdens de raadsvergadering bekend gemaakt. Aan Commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft ze laten weten te willen stoppen aan het begin van de zomer van 2025. Zo wil ze haar opvolger de kans geven om ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen starten.

De reden van stoppen is dat Spruit volgend jaar in september 70 jaar wordt. Ze vindt zelf dat geen burgemeester in Nederland op die leeftijd deze functie moet bekleden. De procedure voor het vinden van een nieuwe burgemeester kan nu worden opgestart. Daar is ongeveer een jaar voor nodig.

Burgemeester Lies Spruit is sinds 2012 burgemeester van Lisse. In een brief aan alle inwoners laat ze eind vorig jaar weten dat in haar botten uitzaaiingen zijn gevonden als gevolg van borstkanker in het verleden. In haar afscheidsaankondiging vertelt ze dat de behandeling is aangeslagen. Wel is blijvende behandeling nodig om de kanker onder controle te houden.

2 REACTIES

  1. Jammer dat deze vriendelijke en kundige burgemeester gaat stoppen. Maar redelijk is het wel dat ze er een punt achter zet.

  2. Gelukkig dat de behandeling aangeslagen is. Me dunkt dat u op 70-jarige leeftijd meer dan genoeg gewerkt heeft. Nu hopen dat uw gezondheid goed blijft en u nog heel veel jaren mag blijven genieten van uw pensioen en vrije tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in