Foto: Mark Kool

Noordwijk – Burgemeester Wendy Verkleij heeft besloten geen aangifte te doen vanwege het schenden van het ambtsgeheim in de kwestie rond de aankoop van tuincentrum TuineXtra. De koop van dit complex werd besproken tijdens twee besloten raadsvergaderingen. Aanwezigen tijdens deze vergadering mogen de informatie met niemand delen. Het Leidsch Dagblad publiceerde over de kwestie en in die artikelen stonden gegevens die onder het ambtsgeheim vallen. Het schenden van het ambtsgeheim is een ambtsmisdrijf.

Burgemeester Wendy Verkleij heeft hierover eerst overleg gehad met een juridisch adviseur en de Officier van Justitie. Die bevestigden de constatering van de burgemeester. Verkleij heeft vervolgens overleg gehad met alle fractievoorzitters en daar verteld dat alle raadsleden uitgenodigd worden zich bij haar te melden als ze het idee hadden dat de informatie bij hen vandaan kwam. Daarna zijn er ook ‘indringende gesprekken’ gevoerd met raadsleden die hier op in gingen.

Vervolgens heeft de burgemeester weer overleg gehad met de Officier van Justitie. Die concludeerde dat met de aanpak van de burgemeester, het voeren van overleg en individuele gesprekken, er meer is bereikt dat met strafrecht zou zijn gebeurd. Op basis van deze beoordeling van het Openbaar Ministerie heeft de burgemeester besloten geen aangifte te doen.

Ook meldt de burgemeester: ‘In deze situatie is de besluitvorming niet door de schending van het ambtsgeheim beInvloed. De schending van het ambtsgeheim ziet voornamelijk op het verloop van de raadsvergadering. In die zin is de schade dus beperkt gebleven’.

In geplande opleidingsmodules voor de raad zijn ook sessies over integriteit openbaar bestuur en mediatraining opgenomen. De burgemeester verzoekt raadsleden aan deze sessies deel te nemen.

11 REACTIES

 1. Lekkere werksfeer in de gemeenteraad van Noordwijk,gooi er maar weer een opleiding tegen aan (vrijwillige sessies ), misschien kunnen ze zich beter eens druk maken over de zaken die echt spelen in deze gemeente.

 2. Mijn mening is dat de gemeente gewoon alles niet eerlijk verteld en dat ze daar dan mee weg komen en dan als zielige gemeente doen voorkomen wij als inwoner moeten het gewoon weten wat er speelt en niet alleen de gemeente

  • Dat is vechten tegen de bierkaai, Han. Er wordt landelijk, denk o.a. aan de Miljoenen Nota op Prinsjesdag, en lokaal altijd politiek gelekt. Het is min of meer geaccepteerd. B&W van Noordwijk wisten natuurlijk al op voorhand dat er gelekt zou worden uit de “geheime raadsvergadering”.Voor de buhne wordt er dan nog wat verontwaardigd over gedaan en stennis over gemaakt door B&W, en loopt de zaak weer met een sisser af. Het is allemaal zo voorspelbaar.

 3. Vreemd dat wij als -betalende!- opdrachtgever van de Gemeente niet alles mogen weten. Daar hebben wij wel het recht toe en dat is ook nodig om de gemeente te kunnen controleren. Controle is hard nodig bij deze gemeente, want men doet maar wat men zelf wil i.p.v. wat ze is opgedragen!

 4. Deze burgemeester zou eens goed in de spiegel moeten kijken, blijkbaar nog nooit van OPENBAARHEID VAN BESTUUR gehoord.Sowieso is het voorkeursrecht waar het hier om ging een hele zieke die overheden veel te macht heeft gegeven zogenaamd om speculatie tegen te gaan, maar ondertussen worden mensen die iets willen verkopen daar enorm de dupe van.

  • Rene in vroegere jaren werd er als een eerbetoon bij een burgemeester nog wel eens een straat of plein naar deze persoon vernoemd als deze weg was,tekenend is dat dit sinds de hr Bonnike niet meer gebeurd is ? Ik denk ook niet dat er ooit eens een Wendy Verkleijweg in Noordwijk zal komen.

 5. Ze heeft boter op haar hoofd. Als burgemeester heb je ook je verantwoordelijkheid. Dus dit niet doen houd ook haar lei schoon. Slim maar niet netjes

 6. Ik vind onze burgemeester prima. Het ontwijken van juridische procedures scheelt hoe je het ook went of keert geld. Wat er nu moet gebeuren is dat alles alsnog openbaar wordt gemaakt. Want een ding is duidelijk in Noordwijk er wordt teveel gerommeld onder de tafel, teveel vriendjes politiek bedreven ,en de burger heeft er het kijken naar. Onze pluche van Noordwijk vergeet altijd een klein dingetje ,ze worden betaald door ons burgers.Bijt nooit in de hand die je voed.

 7. En uiteraard houd dat zooitje elkaar de hand boven het hoofd op het pluche, Weer word er geen statement gemaakt., blijkbaar mag je in dat politieke wereldje ongestraft de ene na de andere overtreding maken. ZUM KOTZEN..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in