archieffoto

Lisse – Gemeente Lisse heeft voor de komende Provinciale Statenverkiezing alles op orde om de toegankelijkheid ook voor mensen met een beperking zo groot mogelijk te maken. Dat antwoorden B&W op vragen hierover van de CDA-fractie.

In 2019 zijn verbeterpunten aangebracht bij alle stembureaus op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking.  Alle stembureaus in Lisse voldoen nu aan de vereisten. Voor kiezers met een visuele beperking zijn er vergrote stemposters en een loep aanwezig in de stembureaus. Om ook laaggeletterden te bereiken maakt Lisse zoveel mogelijk gebruik van landelijke campagnematerialen. Daarnaast zijn politieke partijen zelf verantwoordelijk voor het begrijpelijk communiceren over hun programma’s, aldus het college.

Om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om te stemmen gebruikt Lisse de website, social media en de krant. Dit alles in begrijpelijke taal en met waar mogelijk afbeeldingen. Voor het bereiken van mensen met een verstandelijke beperking wordt volgend jaar overlegd met de Stichting Prokkel, die hierin is gespecialiseerd. Voor de komende verkiezingen werd de gemeente Lisse te laat benaderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in