Lisse – Er bestaat geen kaart waarop is aangegeven waar de percelen liggen die door de handhaving op paardenweitjes zijn teruggewonnen voor de bollenteelt. Dat antwoorden B&W van Lisse op vragen hierover van de fractie van PvdA-GroenLinks.  

In Lisse is 51.000 m2 grond teruggewonnen. Volgens B&W is in principe elke meter geschikt voor bollenteelt. Dat was ook precies de inzet van de handhaving op oneigenlijk gebruik van de grond als paardenweitje of moestuin.  

De suggestie van PvdA-GroenLinks om een deel van de teruggewonnen grond te gebruiken voor woningbouw neemt het college niet over: die grond kan alleen voor bollenteelt worden gebruikt. Voor greenportwoningen is wel een mogelijkheid.  

8 REACTIES

  1. Schaamteloos en dom, zo typeer ik de B&W van Lisse. ” In principe is elke teruggewonnen meter geschikt voor bollenteelt.”, aldus B&W van Lisse. Nou weet B&W van dat geen bollenkweker zit te wachten op een een klein stukje voormalige paardenwei. Later komt de schaamteloze aap uit de mouw. De grond kan niet gebruikt worden voor huizenbouw, edoch voor greenportwoningen worden uitzonderingen gemaakt! Hoe doorzichtig allemaal! Het effect van greenportwoningen hebben we gezien in Noordwijkerhout! Weg landschap! B&W denkt echt nog dat we in de tijd leven van begin 20e eeuw en de mensen dom en arm gehouden werden door respectievelijk kerk en werkgevers.

  2. André, je slaat de spijker op zijn kop! Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Het enige echte doel is de GOM gebonden Greenportwoningen en de bollenteelt zal ze in de praktijk een zorg zijn. Op papier doen ze wel net of de bollenteelt van belang is.

  3. Gaat b&w daar zelf bollen op telen ?
    Want bijna geen teler zal zitten wachten op het en der snippers land om te onderhouden.
    Vaak amper bereikbaar, kleinschalig,en niet aan te sluiten op een groter kavel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in