(archieffoto)

Noordwijk – Gemeente Noordwijk vangt momenteel 513 Oekraïners op: 345 van hen wonen bij particulieren en 168 in gemeentelijke opvanglocaties, van wie 136 in het oude Zilveren Kruisgebouw.  

Dat gebouw is vanaf 2024 niet meer beschikbaar als opvanglocatie. Daarom heeft voor de gemeente het vinden van vervangende huisvesting voor deze groep de hoogste prioriteit. Het college gaat ervan uit dat de opvang langere tijd gaat duren en wil daarom de huisvesting van eigen inwoners, asielzoekers en migranten samen aanpakken.  

Dat moet volgens B&W gebeuren door opvanglocaties en tijdelijke huisvesting te creëren in het buitengebied, liefst op gemeentegrond. Verder wordt gekeken naar een mix van doelgroepen voor acute huisvesting, zoals starters, Oekraïners en arbeidsmigranten. De gemeente Noordwijk heeft vooralsnog geen (nood)opvangplekken voor asielzoekers. 

21 REACTIES

 1. Aan de overkant van de straat zijn ongebruikte paarkeerplaatsen.
  Daar kun je best tijdelijke woonruimte opbouwen zoals voorheen op locatie Klavertje aan het Gruenepad.

 2. NIEUWBOUW :
  WAAROM OPZEE GEEN LAND OPSPUITEN VOOR HUIZEN DENK DAAR EENS AAN!
  IMIGRANTEN SPUITEN WEL LAND OP IN BUITENLAND WAAROMDIT LANDJE OOK NIET.
  WIJ ZIJN DE EERSTEN DIE HET BUITENLAND OM HULP OPROEPEN VOOR LAND WAAR ZE VAAK VERZUIPEN. DENK AAN EIGEN LAND OOK EENS ,IK KIJK VOORUIT.

  • We kunnen niet bouwen, dus ook niet opspuiten, door stikstof, er is ruimte genoeg! Stikstof tast de 160 Natura- 2000 gebieden aan. En stikstof komt voort uit alle stront van de boeren. 5500 boeren vinden 4 miljard niet genoeg. Eerst maar eens dat aanpakken, daarna kunnen wel ergens een stad bouwen voor de asielzoekers.

 3. Op de boulevard naat het oranje hotel staan nog een paar lege hotels .O nee dat is het kuuroord , Of wat zucht zegt in de zuid waarom altijd in Binnen . Erlijk zullen we alles delen .

 4. Wat denk je van het gemeentehuis in Noordwijkerhout.
  Toch geen 2 gemeentehuizen meer nodig en Noordwijk heeft ze dan dik 2 jaar al opgevangen, maar die mensen moeten onderdak krijgen.

 5. Zucht,
  Ze moeten helemaal NIETS doen behalve een 12 meter hoog hek op de grens plaatsen, mensen, Nederland zit tot zijn nok toe vol!!!!

   • Zeker niet op grond bij achterweg.de mensen die daar wonen hebben al voor een stukje grond ruim 1 miljoen betaald om met zijn vieren bovenelkaar te wonen. Hebben recht om vrij te blijven van crisis Opvang

  • Ja bv heel goed weg met migranten en vluchtelingen.
   Voor eigen mensen nu een keer gaan zorgen, genoeg bedrijfspanden kunnen omgebouwd worden als appartementen bv

  • Misschien ben jij ook afstammeling van immigranten. Veel levensgenot met jouw vakantie in nederland en het uitsluitend lokaal geteeld voedsel eten.
   Tot slot, volgens mij heeft Nederland te weinig arbeidskrachten …

 6. Moet er geboud gaan worden op het zilvere terein nou laat het dan nog maar een jaar of 10 staan want ze zijn niet zo vlug in Noordwijk met bouwen kijk maar over al bouw grond maar geen betaalbare huizen .

 7. Gelijk heb je we zitten vol en wij maar door moeten werken en alles maar moeten betalen voor wat deze regering maar verzint Zoals PIM Fortuyn toen al zei we gaan naar de verdommenis en ik geloof dat hij nog gelijk krijgt ook

 8. Klasse pipo…. ga eens buiten je eigen dorp kijken.

  Maar eh….beach hotel…. kan nog wel even duren voordat ze gaan bouwen dus, met als eerder, opvang van vluchtelingen (toen Vietnamezen)

 9. Misschien moet er eens gepraat worden over vrede i.p.v alleen maar wapens leveren.Is er vrede dan kunnen ze terug naar hun eigen land want dan geld de speciale status die ze nu hebben niet meer.

 10. Zeker niet op grond bij achterweg.de mensen die daar wonen hebben al voor een stukje grond ruim 1 miljoen betaald om met zijn vieren bovenelkaar te wonen. Hebben recht om vrij te blijven van crisis Opvang

 11. Er staat nog een gebouwtje leeg aan de Stakman Bossestraat wat in t verleden een gymzaal was en nog een tijdje dienst heeft gedaan om je chemisch afval daar te brengen.
  Staat inmiddels nu al een paar jaar leeg.
  Daar zouden best dmv aanpassingen wat mensen kunnen wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in