De Duinpan (foto: Gemeente Noordwijk).

De Zilk – B&W zijn een participatietraject over De Duinpan in De Zilk gestart. In een brief wordt de gemeenteraad bijgepraat. Als het aan het college ligt, wordt de buurthuisfunctie van De Duinpan versterkt.

In oktober 2025 lopen de overeenkomsten voor het beheer en de exploitatie van de Duinpan af. Bij een nieuwe invulling worden ook inwoners en gebruikers betrokken. In het voorjaar is al een enquête hierover gehouden onder 65-plussers in De Zilk. Uit diverse gesprekken is gebleken dat de wensenlijst lang is. Verenigingen willen het liefst een eigen ruimte met opslag en goedkope koffie. De ruimte in De Duinpan is echter beperkt, en er mag geen oneerlijke concurrentie voor ondernemers worden gecreëerd, aldus het college.

Het college beslist in overleg met de Stichting Wassenaar, die  momenteel De Duinpan beheert en exploiteert. In het voorjaar van 2024 moet meer bekend zijn.  

2 REACTIES

  1. De Zonnebloem en de KBO hebben al eerder ideeen doorgegeven maar tot nu toe is daar weinig reactie op gegeven. De Duinpan moet absoluut blijven. Een ontmoetingspunt in een dorp is het meest belangrijke voor alle inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in