foto PB

Noordwijk – Het CDA pleit bij B&W van Noordwijk voor het kosteloos instellen van een gemeentelijke bewindvoerder. Die moet inwoners met problematische schulden helpen. Het zou moeten voorkomen dat commerciële bewindvoerders de vaak kwetsbare burgers als verdienmodel gebruiken.

Volgens het CDA blijkt dat bij inzet van gemeentelijke bewindvoerders mensen sneller uit de schulden raken dan wanneer er een andere type bewindvoerder aangesteld wordt. De partij wil van B&W weten hoe het in de gemeente Noordwijk is gesteld met de schuldhulpverlening en of het college wil overwegen bewindvoerders aan te stellen.

De partij pleit voor een proefperiode van twee jaar, omdat de ervaring leert dat men binnen 1 tot 2 jaar uit de schulden is. 

5 REACTIES

    • Ik weet op wie je doelt, Dick. Als de gemeente aan die 7 de juridische kosten vergoedt, hoop ik dat het lelijke gemeentehuis van Noordwijk instort.

      • Nee……! hier kunnen jongeren heel goed een mooie woonruimte van maken voor de rest van hun leven! De ambtenaren kunnen prima vanuit huis werken! 😉

  1. Het is algemeen bekend dat bewindvoerders van partculiere, commerciele instellingen er wel eens met de pet naar gooien en mensen met schulden nog dieper in de schuld komen. Dat geldt uiteraard niet voor alle partiuliere hulpverleners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in