foto Chris Lucas

Noordwijkerhout – De CDA-fractie in de gemeente Noordwijk maakt zich zorgen over de verkeerssituatie aan de Victoriberg in Noordwijkerhout, en dan vooral over het gedeelte tussen de Herenweg en de Zeestraat. Aan B&W stelt de partij er vragen over. 

Volgens het CDA rijden vanaf de Herenweg auto’s regelmatig de linker rijstrook van de Victoriberg op, omdat dit een logische aansluiting lijkt. Gevraagd wordt deze situatie aan te passen. Ook de bevoorrading van Lidl en Kruidvat naast Victoriberg 27 zou een “continue ramp” zijn. Achteruitstekende vrachtwagens rammen de pui, met veel schade tot gevolg. Ook hier vraagt de partij actie van B&W. Daarnaast wil het CDA borden met “P Centrum”. Dit moet voorkomen dat mensen die onbekend zijn langs de Parking Victoriberg rijden. Duidelijke bebording op ooghoogte bij de parkeergarage moet voorkomen dat automobilisten de uitgang van de garage zien als ingang.  

Tenslotte stelt het CDA dat de garage vanwege de sluitingstijd ongeschikt is voor horecabezoekers. Om te voorkomen dat mensen na een diner voor een dichte deur staan, willen ze in overleg met de horeca een aangepaste sluitingstijd van de garage. 

4 REACTIES

  1. De mensen kunnen s,avonds met hun parkeer kaartje de automatische schuifdeur openen bij de centrale hal bij Albert heijn.

  2. Als we daar meer veiligheid willen begin dan eens met het verplaatsen van Meeuwenoord transport. Al die grote vrachtwagens in t centrum, die moeten gewoon verkassen maar een industrieterrein.Hebben we meteen ruimte om ECHT eens beginnerswoningen neer te zetten ipv huizen vanaf 5 ton. Laat de gemwente zich daar druk over maken.

    • De gemeente wil de grond wel graag kopen en Meeuwenoord wil de grond wel verkopen, maar men is het al jaren oneens over wie de vervuilde grond daar moet schonen, Meeuwenoord of de gemeente. Voorts heeft Meeuwenoord vanuit het verleden nog wel een appeltje te schillen met de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in