foto ter illustratie

Lisse – B&W van Lisse stellen de gemeenteraad voor een eind te maken aan oneigenlijk gebruik van gemeentegrond en -water. Sommige inwoners hebben zonder overleg met gemeente hun tuin uitgebreid of een steiger geplaatst op gemeentegrond. Dat is niet toegestaan. B&W willen dit aanpakken. In 372 gevallen wordt gemeentelijke grond zonder afspraken gebruikt. Het gaat om ruim 20.000 m2.

Als de raad instemt met het voorstel, gaat een extern bureau de betrokken inwoners aanschrijven. Gezamenlijk wordt een passende oplossing gezocht. Afhankelijk van de situatie kan het daarbij gaan om het kopen of huren dan wel het sluiten van een gebruiksovereenkomst voor de grond. In sommige gevallen kan ook sprake zijn van het beëindigen van het gebruik.

Inwoners die kunnen bewijzen al lange tijd gebruik te maken van gemeentegrond (minimaal tien of twintig jaar), kunnen een beroep doen op verjaring.  

3 REACTIES

  1. Tsja….jarenlang gedogen. Geen beleid hierin door de gemeente. Zullen we het wanbeleid noemen? Nu de begrotingstekorten toenemen en de financiële huishouding rammelt, moet B&W van Lisse op zoek naar geld en ziet men euro’s in oneigenlijk gebruik van gemeentegrond.

  2. Inwoners hebben ook nooit een contract ondertekend voor het betalen van lokale belastingen. Maar die worden wel geïnd en gevorderd. Waar is het contract waarin staat dat men dit moet betalen? Het wordt je gewoon opgelegd en afgenomen. Heel vreemd.

    • Je geeft nu toch wel blijk van wereldvreemdheid Fred. We hebben ook geen contract met bijvoorbeeld supermarkten waarin staat dat je moet betalen. Dat doe je toch ook, neem ik aan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in