Foto: Noot

Teylingen – Henrieke Schutte-Meerdink van de ChristenUnie (CU) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Teylingse college van B&W over leerlingenvervoer binnen de regio. Sinds kort mag personenvervoerbedrijf Noot, naast het brengen naar en ophalen van schoolkinderen, ook dienen als regiotaxi. De CU is bezorgd over het mogelijk verslechteren van leerlingenvervoer, waarvan er  al sinds 2019 problemen worden ervaren.

In het antwoord laat het college weten niet bang te zijn voor een vermindering van kwaliteit in het leerlingenvervoer als consequentie van de werkzaamheden als regiotaxi. Het personenvervoerbedrijf kan met deze ontwikkeling meer contracturen aanbieden en hoopt met het aantrekken van nieuw personeel hun chauffeurstekort op te lossen. Zo wordt de kwaliteit en veiligheid van het leerlingenvervoer gegarandeerd.

Het college heeft in een antwoord laten weten dat de klachten, die bij hen bekend zijn, niet zijn meegenomen in het besluit om Noot tot regiotaxi te kiezen. Het bedrijf voldoet aan de eisen om volgens het college ook als regiotaxi te functioneren. Wel gaan wethouders van gemeentes regelmatig met Noot in gesprek om verbeteringen te evalueren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in