Concept van het kunstwerk ‘Le Canard Fabuleux’ in park Molentocht

Voorhout – Dat het toekomstige kunstwerk van een metershoge eend in Park Molentocht er gaat komen staat, vooralsnog, vast. Volgens het college van Teylingen en (bijna) de hele commissie Welzijn is alles wat betreft inspraak en participatie volgens beleid gegaan. Een motie van Forum voor Democratie om plaatsing van het beeld terug te draaien werd maandagavond dan ook onvoldoende gesteund. Wel vindt de commissie Welzijn dat er nog eens goed gekeken moet worden naar het participatietraject van kunst in de buitenruimte.

Wethouder Elsbeth Koek benadrukte maandagavond dat alles volgens de kaders is verlopen en dat de kunstenaar wel open staat om kleine aanpassingen in samenspraak met bewoners te doen. Ook zouden er in de toekomst misschien mogelijkheden zijn om het groen her en der aan te passen na vragen van de VVD hierover. De meeste partijen in de commissie waren het erover eens dat kunstwerken wel vaker verschillende emoties oproepen en dat terugdraaien, of achteraf participeren, niet haalbaar of wenselijk is. Wel is er dus gesproken om het participatiebeleid te evalueren.

Forum is teleurgesteld over de uiteindelijk gevoerde discussie en vindt dat er nu te weinig aandacht is voor de ingekomen brief die door bijna 50 inwoners is ondertekend. Tijdens de eerstvolgende gemeenteraad wordt de motie van Forum ter stemming gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in