Impressie: Groosman Architecten

Sassenheim – Vanuit de commissie Ruimte is dinsdagavond complimenteus gereageerd op de bouwplannen van het Hortusplein in Sassenheim. Het college moet hiervoor een verklaring van geen bedenkingen krijgen van de gemeenteraad. Het gaat om 48 appartementen, 11 woningen met bijbehorende voorzieningen, 3 commerciële ruimtes en de bouw van supermarkt Hoogvliet.

Het enige bezwaar van sommige partijen tijdens de commissie is dat een aantal parkeerplaatsen mogelijk verdwijnt en daardoor de parkeerdruk in Sassenheim oploopt. Daarnaast vinden sommige partijen het jammer dat er (opnieuw) een supermarkt verplaatst richting het centrum. Ook zijn er nog enkele vragen gesteld over de betaalbaarheid van deze woningen en over de mogelijkheid om sommige inwoners, zoals starters of senioren, voorrang te geven. De commissie hoopt dat er zo snel mogelijk gestart kan worden: “De beuk erin”, aldus Forum voor Democratie.

Veel aspecten kunnen nog op een later moment aangepast worden. Over de huidige plannen wordt 30 mei tijdens de gemeenteraad gestemd. Bij een positief resultaat kunnen er gedurende zes weken eventuele zienswijzen worden ingeleverd.

4 REACTIES

  1. Hoogvliet ook nog naar het centrum halen en parkeerplaatsen weghalen is vragen om problemen. Beloftes van de gemeente om parkeerplaatsen aan de rand van het centrum te maken zijn ook nog zo vaag. Waar? Wanneer? Hoeveel?

    Als er al appartementen komen voor starters en senioren komen moeten die wel betaalbaar voor hun zijn.

  2. Laat de hoogvliet daar waar hij nu is, volgens mij is de hoogvliet nu ook beter af waar ze nu zijn en gebruik de ruimte in de hortus voor woningen. Niemand zit te wachten op een supermarkt in het centrum.

  3. Met de hoogvliet in het centrum… nóg mééér autodrukte enn te weinig parkeergelegenheid laat de hoogvliet waar hij is .denk óók dat ze dat zelf óók willen,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in