Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft inwoners geïnformeerd over de komst van een container voor papier en karton. Deze containers worden in september uitgedeeld. De komst van een extra container en ook de uitbreiding met plastic zakken voor plastic, blik en drankkartons leverden vragen op of de container voor papier en karton geweigerd kan worden. De gemeente Noordwijk laat weten dat dat kan. Ze hopen echter dat inwoners kiezen voor een proefperiode van zes maanden, want de centrale verzamelcontainers blijven te vol. Bovendien wil de gemeente de hoeveelheid restafval per inwoner verlagen en het scheidingspercentage bij afval verhogen. Het is nu 51%. Veel papier komt nu bij het restafval terecht. Veel restafval is volgens de gemeente slecht voor het milieu en duur.

8 REACTIES

 1. Geef iedereen alleen nog een kleine restbak. Dat stimuleert scheiden van afval en dan is die groot genoeg voor een gezin.

  • In Teylingen hebben we al geruime tijd een 140L restafvalcontainer die elke drie weken geleegd wordt. Wij scheiden alles, maar ik kan je verklappen dat wij als gezin bij lange na niet uitkomen met dit volume i.c.m. deze frequentie.

 2. Vooral het vele bedrijfsafval: daar kan nog een hoop winst geboekt worden. Zowel uit financieel- als milieuoogpunt!

 3. Het grootste probleem is het papier/karton dat door bedrijven vaak s’avonds gedumpt word waardoor de containers de volgende ochtend weer vol zijn en de bewoners hun papier/ karton niet kwijt kunnen..

  • Mogelijk. Maar als de container telkens vol is, wordt per saldo wordt de container gewoon niet vaak genoeg geleegd. Hoewel ik tegen het ernaast zetten ben, doe ik dat bij de tweede volle container toch wel degelijk. Het hele dorp afrijden op zoek naar een container met plek ben ik zat geworden.

   • Inderdaad Joris!
    Brengen we inmiddels met z’n allen het papier naar de centrale verzamelcontainers en nou zitten ze weer te vol. Kom op nou gemeente, laat die centrale verzamelcontainers wat vaker legen. Een ritje met zo’n vrachtauto langs die centrale containers is veel eenvoudiger en milieuvriendelijker dan alle straten door te rijden om al die individuele papiercontainers te legen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in