Bollenstreek – Het bloemenaanbod voor de praalwagens van het Bloemencorso van de Bollenstreek baart zorgen. Dit komt door de vroege bloei. Dat werd maandag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst over het laatste nieuws over het corso.

Normaal gesproken bestaat de bloemenstoet voor 80% uit hyacinten, maar een deel zal waarschijnlijk grotendeels uitgebloeid zijn. Tulpen zullen deze ruimte moeten innemen, wat meer moeite zal kosten bij het steken van de wagens omdat ze kleiner zijn.

Daarnaast is bekend gemaakt dat er al een praalwagen voor volgend jaar wordt gebouwd, namelijk een Grand Prix praalwagen. Deze zal in augustus van dit jaar al meerijden tijdens de driver’s parade in Zandvoort, gestoken met dahlia’s vanwege het seizoen.

Dit jaar zal ook een publiekswagen meerijden, gefinancierd door donaties, hoewel het benodigde bedrag nog niet is bereikt. Voorzitter Willem Heemskerk benadrukt dat donaties nog mogelijk zijn tot aan de vrijdag voor het corso. Ongeacht donaties zal de wagen meerijden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in