Sassenheim – Geerie Bakker sprak maandagavond tijdens de commissievergadering welzijn Teylingen namens christelijke harmonie Crescendo in over hun huisvestingsprobleem. Na 70 jaar gebruik te hebben gemaakt van hun huidige locatie komt hier vanaf 1 januari 2024 een einde aan. Waar zij eerder dachten mee te kunnen verhuizen met de Protestantse Gemeente naar hun nieuwe locatie in het nieuwe kerkelijke centrum is dit op het laatste moment afgeblazen. Zij brak een lans richting de commissieleden om toch met Crescendo mee te denken om een nieuwe plek voor hen te vinden. Crescendo bestaat al 120 jaar en heeft volgens Bakker een belangrijke sociale functie in de gemeenschap en het gaat lastig worden dit te continueren indien zij als harmonie op straat komen te staan. Ook gaf Bakker aan dat ze het jammer vindt dat er binnen de gemeente Teylingen geen budget is voor cultuur. De zoektocht gaat wat hun betreft onverdroten verder en ze hopen dat er vanuit de gemeente een helpende hand geboden gaat worden. De commissieleden welzijn stonden hier in elk geval sympathiek tegenover. Ze gaan hier inhoudelijk op 31 oktober verder over praten om te zien waar de helpende hand geboden kan worden.

2 REACTIES

  1. Waarom is het meeverhuizen met de Protestantse Gemeente naar hun nieuwe locatie in het nieuwe kerkelijke centrum op het laatste moment afgeblazen?

  2. Vraag eens bij STV, die hebben een enorm
    Groot gebouw daar staan. Wat nog niet voor 50% wordt gebruikt. Ze krijgen € 40.000 subsidie per jaar. Dat is voor de gemeente geen probleem, van ons belastinggeld .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in