De kermis in Voorhout (archieffoto OVV)

Voorhout – D66 en Partij voor Teylingen hebben het college van B & W gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar manieren om de Voorhoutse kermis te behouden op de parkeerplaats bij het treinstation. Dit verzoek volgt op de plannen voor nieuwbouw op een gedeelte van dat terrein, wat zorgen baart bij de Oranje Vereniging Voorhout die jaarlijks de kermis daar organiseert.

De partijen vrezen dat een kermis in het centrum door de nieuwbouw in gevaar komt. Ze willen van het college weten hoeveel vierkante meter de kermis zal verliezen aan de hand van de huidige bouwplannen. Aansluitend wordt het college gevraagd of het bereid is te onderzoeken naar hoe de verloren kermisruimte weer aangevuld kan worden door bijvoorbeeld meer wegen te sluiten of de fietsenstalling te verplaatsen.

4 REACTIES

 1. Nu de rondweg geopend is zou je ervoor kunnen kiezen om de jacoba van Beierenlaan t.h.v. de kermis af te sluiten tussen de spoorwegovergang en de rotonde. Hiermee win je een flink stuk waar de kermis kan staan.

  (woning)bouw hou je niet tegen voor 4 dagen kermis (en dat zou ook onzin zijn).

 2. De kermis kan nog jaren op het Stationsplein!

  Het is niet verstandig om op het Stationsplein te willen bouwen.
  Deze ruimte is hard nodig om het openbare vervoer ook in de toekomst te blijven faciliteren voor Teylingen en omgeving. Het in de Bollenstreek liggende NS station in Voorhout is en wordt hier steeds meer het belangrijkste centrum.

  Lees hieronder waarom!
  Zijn 1250 tot 1300 woningen in Nieuw Boekhorst niet genoeg?
  Waarom ook nog eens dit kleine stukje dorpskern vol bouwen?
  Ook in dit dorp hebben haar bewoners ruimte nodig om een stukje van zich af te kunnen kijken.

  Beter is om dit stukje dorpscentrum onveranderd te laten.
  Om het inderdaad te blijven gebruiken voor evenementen, het verbeteren en uitbreiden van fietsstallingen en parkeervoorzieningen.
  En de OV bushaltes ook op het Stationsplein.
  Dit verbeterd de doorstroming op de Componistenlaan en de verkeersveiligheid van de busreiziger die hier niet meer hoeven over te steken.

  Er is dus helemaal geen ruimte voor woningen op deze plaats.

  Het NS station zal in de toekomst nog veel meer gebruikt gaan worden. Dit wordt van overheidswege ook gestimuleerd.
  De infrastructuur over de weg zoals de Noordelijke randweg, maar ook verbeterde fiets verbindingen vanuit Noordwijk en Noordwijkerhout naar het NS station Voorhout behoren hiertoe. (Spoorlaan en toekomstige “ fietsbrug “ tussen Bollendreef en Leidsevaart)
  Denk aan de 1300 nieuwe woningen in nieuw Boekhorst waar het plan is om niet iedere woning te voorzien van een parkeerplaats omdat deze wijk relatief dicht bij het NS station gelegen is. Deze bewoners zullen meer op het OV aangewezen zijn en gaan per bus of fiets naar het station. Maar ook in Noordwijk / Noordwijkerhout wordt en gaat men nog meer woningen bouwen.

  De kermis en of andere evenementen kunnen daarom nog jaren op het Stationsplein!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in