foto PB

Teylingen – Tijdens de commissie Duurzaamheid, Economie en Bestuur van de gemeente Teylingen kwam D66 met het initiatiefvoorstel om wandelen en wandelpaden in en rondom Teylingen aantrekkelijker te maken. Zij vragen het college om voor november van dit jaar met een plan van aanpak te komen in samenwerking met omliggende gemeenten inclusief kosten.

Dezelfde avond liet wethouder Heleen Hooij nog weten dat verschillende onderdelen van het initiatiefvoorstel óf al in gang zijn gezet óf al reeds van toepassing zijn in het huidige beleid. Zij hoopt voor de volgende gemeenteraadsvergadering meer informatie te hebben over onder andere de haalbaarheid en of een eventuele subsidie bij Holland Rijnland verstrekt kan worden.

Veel partijen waren positief over het D66-voorstel en vinden wandelen een belangrijk en toegankelijk onderdeel voor de gezondheid. Wel werden er enkele aandachtspunten benoemd zoals het belang van participatie van inwoners en het gebruik van grond van agrariërs en een eventuele compensatie hiervoor. Wethouder Hooij liet weten dat voor beide punten ook al het één en ander is besproken. Zo zouden agrariërs gecompenseerd kunnen worden in zaden om de biodiversiteit langs de (nieuwe) wandelpaden te vergroten en zijn er gesprekken gaande met wandelliefhebbers om zogenoemde ‘missing links’ te onderzoeken. Dit zijn potentiële stukken grond om verschillende bestaande wandelpaden te verlengen tot wel 80 kilometer.

Alleen VVD was enigszins kritisch op het voorstel. Zij vinden dat dit initiatief één van de vele losse flodders is en missen van het college een algehele visie op recreatie in de gemeente Teylingen. Zij verwachten dat dit op de hoop van andere initiatieven komt te liggen mede door het tekort aan ambtelijke krachten. De wethouder was het hier deels mee eens en kan daarom ook niet toezeggen of de gevraagde informatie en verduidelijking voor de volgende gemeenteraadsvergadering binnen is. Mocht dat wel lukken dan wordt er op 30 mei verder gepraat hierover.

2 REACTIES

 1. Wat een geneuzel van D66, een echte wandelaar zoekt zijn of haar eigen weg. Die lopen aantrekkelijke paden. Die hebben D66 niet nodig voor aantrekkelijkere paden! Bezopen dat een gemeenteraadspartij dit in de raad naar voren brengt. Bemoei je met belangrijkere zaken!

 2. Beste Arie,
  De vraag naar verbeterde wandelpaden komt juist vanuit de wandelaars zelf. Al enige jaren geleden is deze vraag al aan vele fracties van de GR van Teylingen gesteld. Ook is deze vraag al meerdere keren in de Raad behandeld en besproken met de betrokken wethouder (s).
  Het is niet iets wat zomaar uit de lucht komt vallen of dat het alleen het initiatief is van D”66. Ook hebben onze buur gemeenten, o.a. Leiden de vraag om aansluiting te krijgen via hun wandelroutes naar- en door Teylingen.
  Verder zijn er bij onze buur gemeenten diverse “ laarzenpaden “ te vinden en die zouden wij in onze gemeente ook graag hebben.

  Vele wandelaars, waaronder ik, ondersteunen het initiatief van de gezamenlijke GR fracties waaronder D”66.

  Grtz Kees Burger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in