Daniëlle Damen.

Lisse/Voorhout – Daniëlle Damen uit Lisse is in het weekend van 20-22 juni met het Nederlands Rolstoelhandbalteam te zien op het Euro Hand 4 All, een internationaal landentoernooi in Lyon. Na de tweede plaats op het WK in 2022 voor Damen en haar teamgenoten hoopt het Nederlands team ook nu weer indruk te maken. Onder leiding van coach Menno de Klerk neemt het Nederlands rolstoelhandbalteam het onder andere op tegen Portugal, Noorwegen en Frankrijk.

Damen is bij het Nederlands Rolstoelhandbalteam actief als hoekspeelster. De Lissese is ook een bekende naam in Voorhout, waar ze bij HV Foreholte het rolstoelhandbal heeft geïntroduceerd. Damen stopte in september 2023 na vijf jaar bij Foreholte en maakte de overstap naar HV Quintus, waar ze nog steeds actief is.

De eerste wedstrijd voor Damen op het Euro Hand 4 All is op vrijdag 21 juni, als het Nederlands team het opneemt tegen Hongarije om 12:30. Drie uur later speelt Damen met het Nederlands team opnieuw, dan tegen Spanje. In korte tijd wordt op die manier de groepsfase afgewerkt. Via play-offs wordt vervolgens bepaald wie naar de halve finale mag. De finale vindt uiteindelijk plaats op zaterdag 22 juni, om 16:30 uur.

Hieronder het radio-interview:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in