Rene Kriwak heeft namens FC Dordrecht heeft zijn eerste van drie goals er in liggen in het bekerduel tegen FC Lisse (Foto Orange Pictures)

Lisse – Tegen runner-up FC Dordecht, de Schapenkoppen doen het dit seizoen verrassend goed in de Keuken Kampioen Divisie, wachtte FC Lisse dinsdagavond in eigen huis een loodzware opgave in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. De hekkensluiter van de Tweede Divisie verraste misschien zichzelf nog het meest door uitstekend partij te geven op een kletsnat Ter Specke. In een bekerduel waarin de beslissing pas in de slotfase viel.

In tegenstelling tot de matige resultaten in de competitie en het daarmee verband houdende ondermaatste spel, verweerde FC Lisse zich tegen de Dordse formatie vanaf de aftrap kranig. De 1.100 toeschouwers, waaronder een flinke afvaardiging uit Dordrecht, zagen de thuisploeg al na vier minuten via Max Hudepohl kansrijk voor de goal van Trevor Doornbusch opduiken. Dat leverde geen goal op, maar betekende wel een eerste teken van leven. Hoewel FC Dordrecht het betere van het spel had, hield de FC Lisse verdediging goed stand. De thuisploeg stelde daar met een knappe inzet van Dyllandro Panka, Doornbusch redde knap, zelfs het nodige tegenover.

De Dordse voorwaarsten, onder leiding van clubtopscorer Rene Kriwak, kwamen het eerste halfuur niet verder dan kleine kansjes. Met Joost Meendering in de FC Lisse-goal, de doelman kreeg van Polak deze avond de voorkeur boven Richard de Groot, bleef een tegentreffer tot de 31e minuut uit. Uiteindelijk was het, wie anders dan Krikwak, die defensieve wanorde aan Lisse afstrafte (0-!). De bezoekers dachten hierna door te drukken, maar daar kwam weinig van terecht. Met het rustsignaal in zicht was het FC Lisse dat aan de poort van Doornbusch klopte. Inzettten van Rowdy van der Putten en Dyllandro Panka konden echter niet rekenen op de medewerking van goalie-Doornbusch.

In de stromende regen ging de formatie van Sjaak Polak op de ingeslagen weg voort. FC Lisse hield de overhand, maar werd daarbij na tien minuten danig gestoord, wegens het naderende onweer waardoor het bekerduel voor een kwartier stilgelegd diende te worden. Na de hervatting met Remi van Ekeris voo de geblesseerde Wout Heemskerk in de ploeg, bleef een brutaal spelend FC Lisse op jacht gaan naar de gelijkmaker. Tussen die bedrijven door diende Mendering met een knappe reactie een Dordse inzet onschadelijk te maken.

FC Lisse bleef een optisch overwicht houden zonder daarbij echt grote mogelijkheden te verwerven. De bezoekers leunden achteraf om met nog twintig minuten te gaan de 0-1 voorsprong over de streep te trekken. Op een grasmat die steeds moeilijker te bespelen viel bleef FC Lisse aandringen. Op de counter besliste FC Dordrecht het duel daarna bijna toen Ilias Sebaoui zijn inzet door de onderkant van de lat gekeerd zag worden.

Het alles-of-niets spel van FC Lisse leidde in de omschakeling in blessuretijd tot de 0-2 toen Rene Kriwak vogeltjevrij voor de 0-2 zorgde. Daarmee leek de strijd gestreden, maar omdat Remi van Ekeris direct hierna voor de 1-2 tekende bleef het spannend. Kriwak tekende in de slotseconden uiteindelijk nog voor de 1-3 zodat het bekeravontuur erop zat voor blauw-geel. De passie en de spelopvatting waarmee FC Lisse het thuispubliek deze avond verraste moet de Lisse-burger echter moed geven voor de naderende competitiewedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in