VVSB-trainer Wilfried van Leeuwen zag zijn ploeg aan De Dijk met 3-1 tenonder gaan bij de amateurs van Volendam (Photo by Theo Aalten)

Noordwijkerhout – Met twee ploegen die voor aanvang op de -gedeelde- vijfde plaats bivakeerden was het de vraag hoe VVSB de zaterdagtak van Volendam in eigen huis zou kunnen verslaan in een poging om nog iets dichter naar de top van de Derde Divisie te sluipen. De dit seizoen schotvaardige wijdbroeken won haar vier laatst gespeelde wedstrijden, waarbij de 3-6 overwinning van een week eerder in en tegen Staphorst boekdelen sprak. Een ploeg in vorm dus. VVSB liet zich de afgelopen weken echter ook niet onbetuigd en is na een matige competitiestart flink opgeschoven op de ranglijst. Bovendien keerde VVSB-spits Jesse van Nieuwkerk tegen Volendam terug van een blessure, hoewel de aanvaller nog wel op de bank startte.

De start in het Hein Koning Voetbalstadion was onmiskenbaar voor de thuisformatie. Al na drie minuten werd een voorzet van Roy Tol een prooi voor Erik Veerman die van dichtbij kon intikken (1-0). VVSB, dat het met name op het middenveld lastig had, kreeg na 14 minuten de hulp van de lat na een inzet van Daan Sier. Even later liep VVSB na een charge van goalie Ruben Valk (geel) op Nick Runderkamp tegen een strafschop aan. Tot opluchting van paars-geel mikte Roy Tol het leer naast de VVSB-goal. Tegen een sterker Volendam verwierf VVSB wel enkele kleine kansjes, maar keek het na 33 minuten alsnog tegen een 2-0 achterstand aan toen opnieuw Roy Tol voor de asssist zorgde en Erik Veerman voor de afwerking (2-0). Daarmee stond tevens de ruststand op het Volendamse scorebord.

Met drie verse spelers in de ploeg greep VVSB-trainer Wilfried van Leeuwen halverwege in. Dat resulteerde in een tweede bedrijf waarin VVSB wel wervelde. Al na vier minuten bediende Ian van Otterlo ploeggenoot Ricardo Kuijvenhoven op maat (1-2). Even later was Gyliano van Velzen dichtbij de gelijkmaker. De spits mikte echter net naast. Een volley van dezelfde speler onderging na ruim en uur spelen eenzelfde lot. Tussen deze paarsgele bedrijven door was Jim Beers dicht bij een derde Voldendamse treffer, maar dat nam niet weg dat VVSB de boventoon bleef voeren in de jacht op de gelijkmaker. Met het ingaan van de slotfase werd aanvaller Guus Verver nog ingebracht voor Ricardo Kuijvenhoven in een poging om alsnog met een resultaat huiswaarts te keren. Ondanks alle inspanningen leverde dat niets op, integendeel. In de slotminuut velde Daan van Baarsen namens de thuisploeg in de tegenstoot het vonnis over VVSB door voor de 3-1 te tekenen.

De elfde van de elfde, in Noordwijkerhout gewoonlijk een (carnavals)feestdag, werd door deze nederlaag voor paars-geel bepaald geen vrolijke aangelegenheid. A.s. zaterdag kan VVSB zich op De Boekhorst revancheren tegen SC Genemuiden. Aftrap zoals gewoonlijk om 15.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in