In 2022 won Theater Teylingen de eerste prijs.

Teylingen – Eenmaal per jaar zet de gemeente Teylingen activiteiten en projecten van en door vrijwilligers in het zonnetje. Dat gebeurt in de vorm van de Teylinger Vrijwilligersprijzen: een trofee en een geldbedrag als eerste prijs, geldbedragen voor de 2e en de 3e prijs.    

Voor de Teylinger vrijwilligersprijzen 2023 zijn veertien projecten genomineerd. De uitreiking zal plaatsvinden op 8 december. Maar eerst mag het publiek een winnaar kiezen via een internetpoll. Deze is geopend van 18 tot en met 26 november.    

In de weken voorafgaand aan de Publiekspoll zal van elke genomineerde een vlog verschijnen op de socials. Deze week stellen de laatste zes genomineerden zich voor: 

Kringloop Herenstraat 63 

De Kringloop Herenstraat ligt midden in het winkelgebied van Voorhout. Met 35 vrijwilligers wordt de winkel 6 dagen per week open gehouden. De Kringloop draagt bij aan hergebruik en ondersteunt allerlei goede doelen in Teylingen. Een paar maal per jaar worden verzoeken om een financiële bijdrage gehonoreerd met een flink bedrag. Zo draagt de Kringloop bij aan de samenleving van Teylingen. 

Muziektheater In de Molen 

Sinds het voorjaar van 2023 wordt in de Molen van Speelman in Sassenheim maandelijks muziektheater georganiseerd. Initiatiefnemers zijn de vrijwilligers van De Molen samen met John van Santen. Het is een kleinschalig evenement. De vrijwilligers willen een extra dimensie geven aan het gebruik van de Molen en publiek en muzikanten in een intieme omgeving bij elkaar brengen. 

Teylingen Schoon 

Teylingers zijn al jaren actief op zaterdagochtend om het zwerfvuil in de 3 dorpen te verwijderen. Inmiddels is een pilot gestart om zwerfafval te voorkomen door bewustwording te vergroten bij inwoners en organisaties. Er wordt, samen met de gemeente, o.a. voorlichting gegeven op scholen en deze scholieren krijgen een rondleiding bij de gemeentewerf. Ook zijn er gesprekken met ondernemers om afval rondom evenementen te voorkomen. Met deze pilot hopen de vrijwilligers meer impact kunnen maken voor een schoon Teylingen. 

Santenkraam 

Santenkraam is een vrijwilligersinitiatief van John van Santen en Maureen Natzijl. Eenmaal per jaar worden artiesten uit de omgeving uitgenodigd om samen een creatieve en spetterende avond te maken. Routiniers en jong talent betreden het podium in een verrassende setting in Theater ’t Onderdak. Vrijwilligers van het onderdak ondersteunen met de catering en de techniek. 

Open Tuinen Voorhout 

Jaarlijks vindt de Open Tuinendag plaats in het 3e weekend van juni. Overgewaaid vanuit Katwijk en Rijnsburg neemt Voorhout nu ook al een aantal jaren deel aan deze dag. Particuliere tuineigenaren stellen hun tuin open voor een breed publiek. In diverse tuinen kan men genieten van kunst, muziek en cultuur. De organisatie verbindt aan de tuinenroute ook andere groene plekken in de dorpen, zoals het Overbosch en volgend jaar de Boerhaavetuin. 

Elsgeesterhof 

De Elsgeesterhof in Voorhout is een zelfoogsttuin. Deelnemers uit Voorhout en omstreken kunnen wekelijks rekenen op een pakket groente en/of bloemen. De meeste deelnemers zijn ook als vrijwilliger aan de slag op de tuin. De tuin fungeert als een groene plek van sociaal samenzijn en educatie, fysiek bezig zijn en gezonde voeding. De Elsgeesterhof verbindt zich ook met allerlei organisaties en projecten in Teylingen. 

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCXy-Ud19vj-JgSw63oMEKKA 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in