Ook FC Lisse-captain Toon Zwetsloot kon niet voorkomen dat FC Lisse voorrang diende te geven aan De Treffers (Foto Orange Pictures)

Lisse – In haar elfde competitieduel boekte FC Lisse vorige week op bezoek bij ADO’20- haar eerste overwinning van het seizoen. Dat smaakte op Ter Specke naar meer, maar om zover te komen diende dan wel de nummer twee van de ranglijst, De Treffers, aan de zegekar te worden gebonden. Gezien de werklust die FC Lisse de afgelopen weken op de grasmat tentoonspreidde leek dat geen onmogelijke opgave. De praktijk liet op Ter Specke echter iets anders zien. De Treffers presenteerde zich op deze regenachtige herfstmiddag als een titelkandidaat waar de hard werkende thuisploeg te weinig tegenover kon stellen.

Bijna vanaf de aftrap liep de formatie van Sjaak Polak achter de feiten aan toen in de derde minuut het leer al achter FC Lisse-goalie Joost Meendering lag. Aan de 0-1 ging een vlotte Treffers aanval vooraf. Een listige steekbal van Tjeu Langeveld leverde een assist op Gavin Vlijter op, waarna Darryl Baly ongelukkig voor een eigen doelpunt zorgde (0-1).

De kansen bleven hierna voor De Treffers. Nadat de lat nog redding had gebracht voor FC Lisse verdubbelden de bezoekers hun voorsprong na 25 minuten. Na een snel uitgevoerde counter mocht dit keer Oussama Bouyaghlafen zich laten feliciteren (0-2). Het keihard werkende FC Lisse kwam hierna echter kwaliteit tekort om voor echt gevaar te zorgen. Wel kreeg geel-blauw op slag van rust nog een mogelijkheid om de spanning nog voor de thee terug te brengen, maar de enige echte mogelijkheid van de eerste helft bleef steken in goede bedoelingen.

De tweede helft was er op het gras van Ter Specke, voor zover daar nog sprake van was op het belabberd ogende hoofdveld, sprake van wat meer evenwicht. Dat lag mede aan het feit dat De Treffers de voet een stuk van het gaspedaal haalde. FC Lisse wilde ook dit keer opnieuw wel, maar kon nooit echt een vuist maken. De wedstrijd had na een klein uur spelen gespeeld kunnen zijn, maar dit keer bracht het houtwerk opnieuw redding voor de thuisploeg. Ook diende FC Lisse-captain Toon Zwetsloot op de doellijn voor redding te zorgen, zodat er met nog een kwart wedstrijd voor de boeg nog altijd een mogelijkheid bestond voor een comeback van de thuisploeg. Het hard werkende FC Lisse kon ook in de slotfase echter niet terugkomen in de wedstrijd, zodat de punten verdiend meegingen in de bus richting Groesbeek.

Voor FC Lisse staat a.s. zaterdag een cruciaal duel op het programma als er een bezoek wordt afgelegd bij Scheveningen. De ploeg van John Blok is in eigen huis altijd een taaie tegenstander, zodat er opnieuw een taaie klus ligt te wachten voor de ploeg van oud-Scheveninger Sjaak Polak. Aftrap op Houtrust om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in