Nick van Staveren viel na langdurig blessureleed tegen Excelsior Maassluis opnieuw uit met een knieblessure (foto: Orange Pictures)

Noordwijk – De verdiende 1-1 van Sander Bosma kort na de pauze leek lang, heel lang, voor een puntendeling te zorgen op Sportpark Duinwetering. Thuisploeg Noordwijk en het Groesbeekse De Treffers hielden elkaar lang in evenwicht. Ver in blessuretijd pikten de bezoekers via Bryan Sirvania alsnog de volle buit in (1-2).

Dat de ploeg van Kees Zethof lange tijd achter de feiten aanliep, had het vooral aan zichzelf te danken. Al binnen 120 seconden zette Jordy Thomassen de bezoekers via een handig wippertje op een 0-1 voorsprong. Vervolgens gebeurde er bar weinig. Beide ploegen wisten zich minimale kansjes te verwerven, maar gescoord werd er niet. Op de momenten dat De Treffers wel aanzette moest de Noordwijk-defensie een paar maal alle zeilen bijzetten om de schade niet verder te laten oplopen. Aanvallend viel er, op een inzet van Sem van Oosten na die precisie miste, weinig te vermelden aan de zijde van de thuisploeg.

Na de doelwisseling viel er meer te genieten aan rood-witte zijde. Een halve omhaal van Jesper de Vre verdween voor Noordwijk echter langs de verkeerde kant van de paal. Dat bleek echter uitstel van executie. Een afgemeten voorzet van Lucas Coopmans werd na een klein uur spelen door middenvelder Sander Bosma met het hoofd alsnog tot de 1-1 gepromoveerd.

In het restant van het duel kon het beide kanten op, waar bij de thuisploeg Nick van Staveren na 67 minuten zijn rentree vierde na langdurig blessureleed. De sinds begin september 2022 afwezige aanvaller was kort voor tijd met een volley dicht bij de winnende treffer. Goalie Kornelis had echter het passende antwoord in huis. In de ruim bemeten blessuretijd ging het alsnog fout voor de Zethof-equipe. Waar iedereen zich al had neergelegd met een remise besliste Sirvania anders.

Met nog drie wedstrijden te gaan houdt Noordwijk ondanks deze nederlaag acht punten voorsprong op de  ploegen in de degradatiezone, waarmee deze voetbaljaargang met een gerust hart kan worden uitgepeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in