Foto: Loek van Loon

Voorhout – De 2de Elsgeesterweg in Voorhout gaat toch niet verhard worden. Dat was de uitkomst na de raadsvergadering van dinsdagavond. Voor het besluit definitief werd genomen werd een voorstel van de Christen Unie behandeld om de weg juist wel te verharden. Er was al veel gezegd over dit onderwerp tijdens eerdere vergaderingen en daarom hielden insprekers Den Elzen en Mol het dit keer kort en krachtig, verharden was en is geen optie wat hen betreft. De diverse partijen in de raad vonden uiteindelijk bij meerderheid dat verharden ook niet de beste optie is en stemden dus in meerderheid tegen het voorstel van de Christen Unie. Wel gaven zij aan dat het gevolgde proces van wethouder Hooij niet de schoonheidsprijs verdiende. Het gegoochel met de bedragen gemoeid met het onderhoud had ook tot verdere onduidelijkheid had geleid. Zij drongen er bij de wethouder op aan om het onderhoud van de 2de Elsgeesterweg vaker en beter te laten doen en daarbij ook schoner puin te gebruiken.

Er volgde hierop nog een motie opgesteld door ChristenUnie, D66, Progressief Teylingen, FvD, Partij voor Teylingen en CDA die de wethouder opriep om al deze afspraken ook na te komen, dit voelde voor een aantal partijen als een motie van wantrouwen, maar toch werd de motie met een meerderheid van stemmen aangenomen.

Met deze opdrachten in haar achterhoofd reageerde de wethouder dat zij beterschap beloofde en dat de 2de Elsgeesterweg nu wel de aandacht gaat krijgen die de weg en gebruikers ervan verdienen.

1 REACTIE

  1. Fijn dat het weggetje blijft zoals het is.
    Er was weer gesteggel over kosten en een motie met nare bijsmaak voor nodig.
    Miz mag het in goede staat houden van
    een van de laatste stukjes oud Voorhout
    ook best wat kosten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in