Noordwijkerhout – De gemeenteraad van Noordwijk heeft in meerderheid tegen snelle herbouw van de Schelft gestemd. Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond werd niet meer gediscussieerd over het onderwerp, maar alleen gestemd. Reden was het staken van de stemmen in de raadsvergadering van 4 juli. Toen was het 13 voor en 13 tegen, één raadslid, Karel van Herwaarden van D66, was afwezig. Nu was hij er wel en zijn tegenstem zorgde voor een meerderheid. Formeel werd er gestemd over een voorstel van de VVD om zwembad en Schelft snel te herbouwen. Dat voorstel werd ook weggestemd door CDA, Lijst Salman Noordwijk, Partij voor de Inwoners, Puur, PvdA en Lijst Jaap de Moor. Zij vinden het financieel niet verantwoord. Hierna kwam het oorspronkelijke plan van het college van B & W weer op tafel: terugkeer van het zwembad, maar zo lang mogelijk laten staan van de tijdelijke Schelft in de hoop dat het financiële plaatje er dan anders uit komt te zien. Dat werd aangenomen. De Schelft en het zwembad brandden in november 2020 af.

Hieronder Koen Vermeulen van de VVD over het besluit:

13 REACTIES

  1. Wat een vreselijk besluit, het dorp wil een fatsoenlijke sport en evenementenhal icm met een zwembad, of desnoods alleen de hal zonder zwembad en krijgt nu alleen een zwembad en een opgepimpte tent in de hoop dat de bouw van een hal,over een paar jaar, wel financieel gunstig zou uitvallen. Alsof er ooit iets goedkoper wordt. De Noordwijkerhoutse bevolking merkt nu wat een groot voordeel de fusie met Noordwijk heeft opgeleverd en de politiek zich maar afvragen waar het wantrouwen toch vandaan komt….

  2. Geloof niet dat je het helemaal begrepen hebt. De totale herbouw zou iets van 21 miljoen euro gaan kosten, met een jaarlijkse last van zo’n 850.000. Wat de belastingbetaler moet gaan dekken doormiddel van extra belastingen. Noordwijk, bestaande uit Noordwijk en Noordwijkerhout beschikken samen over heel veel faciliteiten om te kunnen sporten. Een hal voor evenementen lijkt me geen directe noodzaak voor de bevolking en evenementen kun je op heel veel plekken houden/organiseren. Denk dat Noordwijkerhout zeker wel blij mag zijn met de fusie. Noordwijkerhout had anders failliet geweest en weet je zeker dat er geen zwembad en geen hal had komen te staan.

  3. Het dorp wil? Ik als inwoner wil een zwembad. Die tijdelijke hal is prima en de kosten zijn al uitgegeven. Als de belastingen stijgen wordt er weer met de vinger gewezen dat de fusie slecht is voor Noordwijkerhout. Je blijven verzetten heeft geen zin. Zoek liever de samenwerking met elkaar en toon respect voor elkaars meningen.

  4. Wat weet dhr. Vermeulen de waarheid over de coalitiebreuk sluw te verdraaien. Hij weet dondersgoed dat zijn partij, de VVD, achter de rug en zonder medeweten van de coaliiepartijen een plan bekostoofde over De Schelft. Dan ben je willens en wetens onbetrouwbaar.

  5. De werkelijke waarheid is dat vanaf de eerste dag na de brand de gemeente Noordwijk in de wachtkamer is gaan zitten in een luie stoel wanneer ze de zaak behandelt hadden zo als het hoort had alles er nu alweer gestaan en gewerkt .De sporthal was verbrand die had je kunnen herbouwen op de bestaande fundering het zwembad en dergelijke had lichte brandschade dit was ook te herstellen dan ga je toch niet alles slopen als dat zo gedaan was had het miljoenen minder gekost als wat het nou moet kosten maar die kliek die er over gaat hadden andere plannen weg wezen met die handel en huizen bouwen dat brengt geld op Nwh leeg trekken en Nw zakken vullen en zo wordt nwhout in de tang genomen door die fusie want wat hier allemaal gebeurt is niet normaal daar moet van hogerhand maar is naar gekeken worden

  6. @Kees. Ook hier vergeet je een aantal dingen en oordeel je veel te makkelijk. In hun nobele wijsheid had de Gemeente Noordwijkerhout het pand verzekerd tegen 9 mln. Door alle voorwaarden etc. in de verzekering is er uiteindelijk zo’n 4,5 mln uitgekeerd. Sowieso voordat dit allemaal rond was, was men al zo’n jaartje of 2 verder? Om het 1 en ander te herbouwen was de oorspronkelijk budgettering zo’n 16-17 mln. Je begrijpt denk ik wel dat de schelft en zwembad niet herbouwd had kunnen worden met alleen het verzekeringsgeld? Door alle ontstane problematiek zoals corona, inflatie, etc is het gehele plaatje nu opgelopen naar zo’n 21 mln met (zoals eerder gezegd) een terugkomende vaste last van jaarlijks zo’n 1 mln. Wie denk je nou dat zijn zakken aan het vullen is… Ik denk dat het eerder zakken legen is van de belasting betaler. Nogmaals, en dat geldt voor velen: verdiep je eens in de materie, lees wat stukken, etc. Voordat je klaar staat met je oordeel waaruit blijkt dat je niet eens goed door hebt wat er allemaal aan vooraf gaat en wat er allemaal speelt/mee speelt.

  7. Johan nogmaals als het goed opgepakt werd direct na de brand had de hele bouw uitgaande van jouw cijfers niet meer dan 8 – 9mln gekost plus het verzekeringsgeld en dan was er geen noodschelft nodig geweest en het slopen had tonnen goedkoper geweest van alle kanten was het goedkoper Waarom er ruim 2 jaar met de verzekering overleg geweest is ???? Nu moet je helemaal opnieuw beginnen gaat er maar van uit voor een zwembad met sporthal gaat minimaal 23 mln kosten met bijkomende kosten voor de nood schelft dus ze zijn lekker bezig geweest met geld van de inwoners lekker bij de hand

  8. @Henriette, ik begrijp dat iedereen het door zijn eigen bril ziet, het is alleen jammer dat sommige daar ook nog oogkleppen bij dragen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in