Streek – Met de derby Teylingen tegen Warmunda stond er deze zaterdag op De Roodemolen een regelrechte kraker op het programma. Deze ontmoeting haalde, bij een 1-0 tussenstand, het einde echter niet door een zware blessure.

Koploper SJC-zaterdag deed wat van haar verwacht werd en versloeg SVV. Van Nispen bleek niet opgewassen tegen FC VVC.

Teylingen en Warmunda maakten er op De Roodemolen een echte derby van. Daarin waren doelpunten echter schaars. Warmunda dat Teylingen vorig seizoen nog wist af te troeven, hield lang stand tegen de koploper. De brilstand bleef in deze goed bezochte, maar vlakke derby tot de slotfase op het scorebord staan. Joey van den Berg bewees zijn waarde voor de koploper maar weer eens door in de 86e minuut de 1-0 achter Warmunda-goalie Wesley Kerkvliet te deponeren. De vreugde op De Roodemolen was echter van korte duur, omdat de derby kort hierna een dramatische wending nam toen een Warmunda-verdediger in de toegevoegde tijd ernstig geblesseerd raakte en met een, naar het zich laat aanzien, dubbele beenbreuk naar het ziekenhuis diende te worden afgevoerd. Het duel werd hierna niet meer hervat. Of en wanneer de nog resterende speeltijd wordt uitgespeeld is momenteel (nog) niet bekend.

A.s. zaterdag gaat Teylingen op bezoek bij Stompwijk ’92, terwijl Warmunda die dag als gastheer voor hekkensluiter MMO fungeert.

Van Nispen kreeg in eigen huis bezoek van de nummer drie, het Nieuw Vennepse FC VVC. Een flinke kluif voor de Zilks formatie die nog altijd knokt tegen degradatie. In een duel waarin de thuisploeg zich taai verzette, gingen de punten uiteindelijk mee met de bezoekende ploeg die zich over negentig minuten gezien met 1-3 de sterkste toonde.

A.s. zaterdag heeft Van Nispen een snippermiddag, waarna een week later koploper SCW naar Sportpark Wassenaar komt. Aftrap om 14.30 uur.

Koploper SJC-zaterdag kreeg in de aanloop naar de topper tegen LSVV’70 het ooit roemruchte SVV op bezoek. De Schiedammers hebben dit seizoen alle moeite om het hoofd in 5A boven water te houden. Na in Schiedam al met 1-3 gewonnen te hebben, waste SJC  het varkentje aan de Lageweg al voor de thee. Na de snelle 1-0 van SJC, Dandy Steenvoorden scoorde met het hoofd, was het bal geopend. Halverwege het eerste bedrijf verdubbelde Stef van der Zalm die voorsprong, waarna dezelfde speler op slag van rust het duel vroegtijdig besliste (3-0).  Na de doelwisseling bleef SJC weliswaar de bovenliggende partij, maar tot scoren kwam het niet. Het dapper strijdende SVV wist in de blessuretijd de spreekwoordelijke eer nog wel te redden. De drie punten bleven echter aan de Lageweg.

SJC neemt het a.s. zaterdag op tegen de enig overgebleven concurrent voor de titel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in