Foto: Charles Nieuwenhuizen

Bollenstreek – Het Bloemencorso rijdt op 20 april weer door de Bollenstreek. Opvallend is dat de stoet dit jaar in omgekeerde richting over de Boulevard van Noordwijk rijdt. Vanwege het Bloemencorso worden er bepaalde wegen afgesloten, dit wordt van tevoren aangegeven. Houd rekening met vertraging in het verkeer binnen de Bollenstreek.

De Bloemencorso-route is als volgt:

 • Noordwijk
  De opstelling begint om 7:45 uur op de Huis ter Duinstraat / Nieuwe Zeeweg / Duinweg. Om 9:00 uur vindt de officiële start plaats op de rotonde Picképlein, gevolgd door een route over de Grent naar de Koningin Wilhelminaboulevard. De optocht vervolgt om 9:20 uur richting het Vuurtorenplein, via de Quarles van Uffordstraat naar de Van Panhuysstraat. Om 9:40 uur gaat de stoet van de rotonde Van Panhuysstraat naar de Weteringkade, om vervolgens om 9:50 uur van de rotonde Weteringkade naar de Zeeweg te gaan. Om 10:00 uur wordt de rotonde Heilige Geestweg bereikt, gevolgd door de route richting de Gooweg om 10:20 uur. De stoet gaat dan om 10:20 uur onder het viaduct N206 – Van Berckelweg naar de Leidsevaart.
 • Voorhout
  Om 10:45 uur bereikt de optocht de Leidsevaart bij de ingang van KTS, gevolgd door een passage door het centrum en langs de tribune op de Jacoba van Beierenweg om 11:00 uur. Belangrijk: Vertraging is mogelijk vanwege het oversteken van het spoor. Om 11:15 uur gaat de optocht verder over de Oosthoutlaan.
 • Sassenheim
  De tribune op de Sassenheim Rijksstraatweg 52 wordt bereikt om 11:50 uur, gevolgd door een stop bij de stoplichten op de Warmonderweg A44 om 12:05 uur. Er is dan een pauze in de Hoofdstraat.
 • Lisse
  Om 14:00 uur vertrekt de optocht vanaf Partycentrum ‘de Oude Tol’, richting de rotonde Sassenheim-noord om 14:20 uur. In Lisse wordt de tribune Lisse-zuid aan de Heereweg 466 bereikt om 14:30 uur, gevolgd door de rotonde 2de Poellaan – De Engel om 14:50 uur. Om 15:05 uur passeert de optocht de tribune Lisse-binnen aan de Heereweg 345, gevolgd door het gemeentehuis van Lisse om 15:20 uur, waar tv-opnames plaatsvinden. De route vervolgt via ’t Vierkant naar de Westelijke Randweg, om ten slotte om 15:45 uur aan te komen bij de Keukenhof en om 16:10 uur bij Meer en Duin.
 • Hillegom
  Om 16:30 uur gaat de optocht over de Leidsestraat bij de Arnoudbrug, gevolgd door een doorgang door het centrum om 17:00 uur. De passage langs de tribune op de Hoofdstraat 18 vindt plaats om 17:15 uur, via de Weeresteinstraat en de Haarlemmerstraat.

Na Hillegom rijdt het Bloemencorso door Bennebroek, waar het even pauzeert en daarna weer doorrijdt naar Heemstede en Haarlem.

6 REACTIES

 1. Noordwijk heeft een Nieuwe Zeeweg, Oude Zeeweg, Achterzeeweg en jawel De Zeestraat. De Zeestraat is gelegen tussen de Weteringkade en de Raadhuisstraat. En de rotonde Heilige Geestweg moet, denk ik, die van de Schiestraat/Nieuwe Offemweg/ Gooweg zijn Een verslaggever zou dit moeten weten, toch?

 2. Het is altijd zo jammer dat er niet een kaartje aangegeven wordt. Dat is veel makkelijker om te zien waar je wel en niet naartoe kan. Vooral voor vrienden die wel in de regio moeten zijn maar niet naar het corso komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in