Samenvatting: Dit keer is FC Rijnvogels de baas op De Boekhorst (2-3)

Noordwijkerhout – Met de eerste en enige streekderby in de Derde Divisie op het programma waren de verwachtingen op De Boekhorst zaterdagmiddag voor aanvang bij beide teams hooggespannen. Enkele weken eerder stonden beide kemphanen in het grote KNVB bekertoernooi op dezelfde locatie ook al tegenover elkaar. Een bekerkraker die pas na verlenging (4-4) gevolgd door  veertien(!) strafschoppen in het voordeel van paarsgeel werd beslist.

Voor de bezoekers uit Katwijk stond naast een goed gevolg geven aan de sterke competitiestart ook revanche voor het bekerverlies hoog in het vaandel. Aan de andere kant wilde VVSB voor eigen publiek een goede beurt maken na de remise bij DVS’33 en de daaropvolgende nederlagen tegen achtereenvolgens Eemdijk en IJsselmeervogels. Dat leverde op een bloedhete Boekhost een wedstrijd op waarin dit keer na een aftastende openingsfase de bezoekers na twintig minuten op voorsprong kwamen toen een handsbal van Victor van der Linde een strafschop opleverde voor de bezoekers. FC Rijnvogels goaltjesdief Tom Bijen gaf goalie Valk vanaf elfmeter vervolgens geen schijn van kans (0-1).

VVSB ging hierna op zoek naar de geijkmaker waarbij Richard Kuijvenhoven met een ternauwernood geblokt schot dichtbij de gelijkmaker was. Op slag van rust was het echter FC Rijnvogels dat de voorsprong wist te verdubbelen, toen een snel uitgevoerde counter door Roy van Leeuwen tot de 0-2 werd gepromoveerd.

Direct na de thee lukte het VVSB echter om er weer een wedstrijd van te maken toen  VVSB-invaller Gyliano van Velzen de 1-2 binnenwerkte. In haar zoektocht naar de gelijkmaker moest VVSB defensief wel wat ruimte laten, maar problemen leverde dat niet op, waarbij er  wel handelend optreden van Ruben Valk aan te pas moest komen om erger te voorkomen voor de thuisploeg. Toch leek het doek tien minuten voor tijd alsnog te vallen voor VVSB toen invaller Peer van Paasen de 1-3 liet noteren. Ruim een minuut later bracht een door Ian van Otterlo benutte  strafschop de spanning echter weer volledig terug. Dat leverde een slotfase op waarin de thuisploeg vol op de aanval ging spelen. Dat bood ook FC Rijnvogels mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Het dichtst bij een goal was echter Jesse van Nieuwkerk. Diens kopbal verdween bij het scheiden van de markt echter rakelings over de goal van keeper Van der Plas.

Door de 2-3 nederlaag bevindt VVSB zich na vier duels met een schamel puntje in de staart van de ranglijst van de Derde Divisie. Om in die situatie verandering aan te brengen dienen de punten a.s. zaterdag in en tegen Urk in de wacht te worden gesleept.

 

 

 

1 REACTIE

  1. Lekker niveau lager gaan spelen met wat NWH-ers in de basis.
    Dat geeft wellicht wat (financiële) en organisatorische ruimte om de de jeugd te faciliteren met trainers en vrijwilligers.
    Die hebben weinig zin in het de hautaine club die alle middelen voor het 1ste team inzetten en geen enkel benul hebben dat VVSB gewoon een dorpsclub is waar plezier en gezelligheid voorop staan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in