De noodopvang in Sassenheim aan de Parklaan.

Sassenheim – Filmmaker Andrea Knight maakt een documentaire over de crisisnoodopvang in Sassenheim. Daar zijn sinds eind december 80 jongens van 14 tot en met 17 jaar opgevangen uit oorlogsgebieden. De documentaire heet ‘de jongens achter de brandweer’ en de derde aflevering is net online.

In de documentaire wil Knight de jongens een gezicht geven, ook al blijven ze anoniem. In de eerste aflevering wordt de noodopvang laten zien, de slaapkamers, de keuken en de gemeenschappelijke ruimte worden ingericht en voorzien van planten om de jongens een veilig en huiselijk gevoel te geven. ‘Sommige van de vluchtelingen zijn ontzettend moe bij aankomst na de lange tocht uit bijvoorbeeld Syrië’, vertelt Knight bij radio BO. De opvang in Sassenheim geeft de jongens voor drie maanden een plek om te wonen, leren en leven.

Elke vrijdag probeert Knight een nieuwe aflevering online te zetten. Met elke aflevering wil ze een kijkje geven in het leven van de vluchtelingen. Bijvoorbeeld voetbaltraining, kunst les en de alledaagse dingen, zoals koken en spelletjes. ‘Meteen toen ik het nieuws hoorde wist ik zeker dat ik hier iets mee moest doen’, aldus Knight. De documentaire ‘De jongens achter de brandweer’ is te zien op Youtube.

1 REACTIE

  1. De tweede aflevering staat er gewoon eentje te vertellen dat z’n ouders telefoon nummer afgepakt is en geen gegevens meer hebt van z’n familie en we vinden het bijna allemaal heel mooi en verdrietig.kom op joh,je weet toch nog waar je woonde en bent opgegroeit.
    We zijn gewoon de zoete inval !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in